SpeelZolder

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish
Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 61 guests and no members online

Moppen Belgen 21 - 30

 

Verkeersveiligheid

Man op scooterIn België is een sensationele beslissing genomen om de verkeersveiligheid te bevorderen. De helm voor motorfiets en bromfiets moet met onmiddellijke ingang worden vervangen door een wollen muts. De Belgische TNO heeft een onderzoek gehouden naar de veiligheid van de klassieke helm en de wollen muts. Wat bleek uit dit onderzoek dat 10 helmen en 10 wollen mutsen omvatte? Na het gooien van een 15 etage hoge flat waren de helmen kapot en de wollen mutsen waren nog heel.

 

Schilderen

Een Belg is zijn dak aan het schilderen. Hij gaat voor elk likje verf helemaal de ladder af, doopt zijn kwast in de verfpot, en beklimt de ladder weer om een paar streken op het dak te smeren. Een Nederlander die toevallig voorbij loopt vraagt: "Waarom zet je de verfpot niet in de dakgoot? Dan hoef je niet steeds die ladder op en af." De Belg antwoordt: "Dat gaat het niet, omdat het grondverf is..."

 

Schapen

Een Belg is met vakantie in Schotland. Tijdens een wandeling ontmoet hij een schaapsherder met een grote kudde schapen. De Belg vraagt aan de herder: "Als ik raad uit hoeveel schapen jouw kudde bestaat, mag ik er dan één hebben?" "Ja hoor" zegt de herder, waarop de Belg zegt: "167 stuks". Dat is precies goed. De Belg bedankt de herder, zoekt een mooi exemplaar uit, en loopt weg met het dier over zijn schouder. De herder rent achter de Belg aan, en vraagt: "Als ik raad uit welk land jij komt, mag ik dan mijn hond terug?"

 

Stil staanBus

Ze hebben in België zojuist een nieuwe ontdekking gedaan:
Met een touringcar kun je ook stil staan.

 

Bierflesje

Wat staat er aan de onderkant van een Belgisch bierflesje?
Aan de andere kant open maken...

 

Cellen

Wat is de overeenkomst tussen een Belgisch hoofd en de Bijlmerbajes? - Drastisch cellentekort.

 

Raket

De Belgen gaan hun eerste raket lanceren. "En," vraagt een verslaggever, "waar gaat de reis naar toe?" "Awel", zegt de Belg, "wij gaan naar de zon." "Naar de zon?" vraagt de reporter, "Maar daar is het toch veel te heet? Bent u niet bang dat de raket zal smelten?" "Wat denkt gij?," antwoordt de Belg, "Wij zijn niet gek, hoor. We gaan natuurlijk 's nachts!"

 

Eelt

Waarom heeft een Belg eelt achter zijn oren? Daar krabt hij zich altijd als hij iets niet begrijpt.

 

Melkpak

Als je in Nederland een pak melk opent staat er "hier openen". Als je in België een pak melk opent staat er "thuis openen".

 

IJsberenjacht

BeerEen Belg en een Nederlander gaan op ijsberenjacht. Ze gaan apart op pad en komen 's avonds weer bij elkaar. De Nederlander vertelt dat hij drie beren heeft geschoten, maar de Belg heeft er helaas geen eentje te pakken. Ook de volgende dag vangt de Nederlander er weer een paar, en de Belg komt weer met lege handen terug. De Belg vraagt: "Hoe schiet jij die beren eigenlijk?" De Nederlander vertelt hem dat hij voor een gat gaat staan en heel hard "Boe" roept. De beren komen dan vanzelf naar buiten. Een dag later gaan ze weer op jacht, maar aan het einde van de dag blijkt de Belg in het ziekenhuis te liggen. "Wat is er met jou gebeurd?", vraagt de Nederlander. De Belg legt het uit: "Ik ging, zoals jij me geleerd had, voor een gat staan en riep heel hard "Boe", maar toen kwam er ineens een trein naar buiten..."

 

 

Zoeken

advertentie