Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 52 guests and no members online

Moppen Belgen 31 - 40

 

Lunch

BroodsmerenEen Nederlander, een Amerikaan en een Belg werken bij hetzelfde bedrijf, en klagen tussen de middag over hun broodbeleg. De Nederlander lust geen pindakaas, maar toch zit dat elke dag op zijn brood. De Amerikaan haat jam, maar toch moet 'ie het steeds weer eten. En de Belg heeft alsmaar kaas waar 'ie echt een hekel aan heeft. Ze spreken af dat ze, als er de volgende dag weer hetzelfde op hun brood zit, alledrie van het topje van het bedrijfsgebouw afspringen. Helaas is de situatie de volgende dag niet verbeterd, dus de drie collega's springen van het bedrijf en overlijden. Op de begrafenis klagen hun drie achtergebleven vrouwen steen en been. De vrouw van de Nederlander zegt: "Ik snap het niet. Als hij het nou gewoon had gezegd, had ik wel iets anders op brood gedaan." Ook de vrouw van de Amerikaan jammert: "Had 'ie het maar verteld, dan had ik hem desnoods elke dag een hamburger gebracht." Maar de vrouw van de Belg is helemaal teleurgesteld: "Die man van mij was echt niet slim: hij smeerde namelijk elke dag zijn eigen brood!"

 

Bezighouden

Hoe kun je een Belg lekker een dagje bezighouden? - Geef hem een vel papier, waarop je aan beide kanten hebt geschreven: "Wil je wat verdienen, zie dan de ommezijde".

 

Rekensommen

Waarom schrijft een Belg allemaal rekensommen op zijn buik? - Zo kan iedereen op hem rekenen.

 

Auto gestolen

Er zitten twee Belgen in een bar. Eentje staart uit het raam. "Waar kijk je zo naar?", vraagt de ander. "Ze hebben net je auto gestolen", zegt de ene, "maar maak je niet ongerust, ik heb het kenteken".

 

Leugendetector

Glas bierEen Belg, een Nederlander en een Duitser staan voor een leugendetector. Als het apparaat iemand hoort liegen doet 'ie "Tuut, tuut, tuut". De Duitser zegt: "Ik denk dat ik wel 20 biertjes op kan." En meteen klinkt het "Tuut, tuut, tuut". De Nederlander zegt: "Ik denk dat ik wel 35 biertjes op kan." En weer doet het apparaat "Tuut, tuut, tuut". Dan begint de Belg: "Ik denk..." "Tuut, tuut, tuut"

 

Vrijdagmiddag

Waarom gaat een Belg op vrijdagmiddag door het raam zijn huis in? Het weekend staat voor de deur.

 

3 maal lachen

Waarom lacht een Belg drie keer om een mop? - Eén keer als je hem vertelt, één keer als je hem uitlegt en nog een keer als 'ie hem eindelijk begrijpt.

 

Briefschrijven

Een Belg vraagt aan een andere: "Wat zit je te doen?" De andere antwoordt: "Ik schrijf een brief." "Aan wie dan?", vraagt de ene. "Aan mezelf", antwoordt de andere. De ene Belg wil weten wat er dan allemaal in staat, maar de andere zegt: "Hoe kan ik dat nu weten? Ik krijg hem morgen pas!"

 

Granaat

Wat doe je als een Belg een granaat naar je hoofd gooit? - Opvangen, de pin eruit trekken en teruggooien.

 

In de woestijn

AutoDrie Belgen lopen in de woestijn. Vraagt er eentje aan een andere: "Waarom heb jij een kratje bier meegenomen?" "Nou, als ik het heet heb drink ik die op. En waarom heb jij een fles water mee?" "Nou, als ik het heet heb drink ik die op." Dan vragen ze aan de derde: "Waarom heb jij een autodeur bij je?" De slimmerik antwoordt: "Simpel, als ik het heet heb kan ik het raampje open doen."

 

 

Zoeken

advertentie