Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 48 guests and no members online

Moppen Belgen 51 - 60

 

Sleutels vergeten

AutoEen Belg tankt in Holland bij een self-service station. Hij gaat naar binnen om te betalen, gaat naar buiten en komt direct daarna in paniek weer binnen. "Alez", zegt hij, "nu heb ik mijne voiture gesloten en de sleutels erop laten steken". "Geen paniek", zegt de bediende, "dat gebeurt wel vaker. U krijgt van mij een schroevendraaier, een doekje en een ijzerdraadje mee. Met de schroevendraaier duwt u het raamrubber opzij, u doet het doekje ertussen om niets te beschadigen, en met het ijzerdraadje hengelt u het pinnetje van de deur open". De Belg is helemaal opgelucht en loopt weer naar buiten. Vijf minuten later komt een Hollander binnen. "Wat ik nu toch heb meegemaakt", zegt hij verbaasd tegen de bediende. "Nou, wat dan?" vraagt deze. "Staat er buiten een Belg met een ijzerdraadje z'n deur open te hengelen!" "En?" vraagt de bediende, "Dat maken wij hier regelmatig mee!". "Ja", zegt de Hollander, "maar toch niet dat de vrouw in de auto zit en roept: "Beetje naar links, beetje naar links!"

 

Spijkers

Hoeveel Belgen zijn er nodig om een spijker in de muur te slaan? - 22: eentje houdt de spijker vast, een tweede de hamer, en de andere 20 bewegen de muur heen en weer.

 

Help!

Twee Belgen zijn in een kanaal gevallen en kunnen niet zwemmen. Ze zien een voorbijganger en eentje roept heel hard: "Help!" Helaas hoort de voorbijganger hem niet, dus zegt de andere Belg: "Laten we samen roepen." En dan schreeuwen ze in koor: "Samen, samen!"

 

Kippenhok

Hoe isoleert een Belgische boer zijn kippenhok tegen de kou? - Met dubbel gaas.

 

Brand

Een Nederlander, een Duitser en een Belg staan op het dak van een flatgebouw. De flat staat in brand, dus de Nederlander pakt een paraplu en zweeft daarmee langzaam naar beneden en komt rustig met de voeten op de grond. De Duitser vindt dat wel een goed plan en doet hetzelfde. Ook hij heeft een rustige landing. Even later horen ze een harde knal en zien ze dat de Belg naast hen op de grond ligt. Als hij weer is bijgekomen van de val vragen ze hem hoe het kwam dat hij zo hard viel. Zegt de Belg: "De paraplu's waren op, dus trok ik maar mijn regenjas aan..."

 

Zaklamp

ZaklampEr lopen twee Belgen op straat met een zaklamp. Zegt de ene: "Klim jij eens in het licht." Zegt de andere: "Je denkt zeker dat ik gek ben? Als ik boven ben doe jij natuurlijk snel het licht uit!"

 

Reisbureau

Een Belg komt bij het inlichtingenloket van een groot warenhuis. "Kan ik hier een reis boeken?", vraagt hij. De dame achter de balie antwoordt: "Natuurlijk. Ons reisbureau vindt u op de vierde verdieping. Wilt u met de lift?" "Zeker niet," antwoordt de Belg, "ik wil met het vliegtuig!"

 

Appels

Een man komt bij een Belgische groenteboer. Hij wil wat appels kopen, maar vraagt voor de zekerheid: "Zijn dit wel zoete appels?" De groenteboer antwoordt: "Jazeker, ik heb ze vandaag echt nog niet vervelend zien doen."

 

Zwaaien

Er hangt een Belg met een arm aan een boomtak. Wat moet je doen om hem naar beneden te krijgen? - Even naar hem zwaaien...

 

Spruiten

BloemkoolEen Belg wil met een vrachtwagen vol spruiten de grens over. Hij is helaas zijn paspoort vergeten. Dan zegt de man bij de grens: "Als je tien spruiten in je mond kan stoppen, mag je de grens over." De Belg doet wat er van hem gevraagd wordt: 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... en bij de 9 begint hij heel hard te lachen. Vraagt de douanebeambte wat er aan de hand is. De Belg mompelt met volle mond: "Straks komt mijn broer, met een wagen vol bloemkolen!"

 

Zoeken

advertentie