Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 30 guests and no members online

Moppen Belgen 61 - 70

 

Grens oversteken

PolitieEen Nederlander, een Duitser en een Belg willen de grens oversteken. Ze spreken af om ongezien over de grens te gaan door een hond na te doen. Eerst gaat de Nederlander. De bewaker bij de grens hoort geritsel in de struiken en zegt: "Wat hoor ik daar?". De Nederlander doet woef-woef en kan zo onopgemerkt de grens over. De Duitser doet precies hetzelfde en kan zo ook ongezien de grens over. Dan komt de Belg. De bewaker hoort weer wat geritsel in de struiken en zegt: "Wat is dit nu weer?" Roept de Belg: "Weer een hond!".

 

Moppen over Belgen

Hoeveel moppen zijn er over Belgen gemaakt? - Geen enkele, alles wat men vertelt is helaas waar gebeurd.

 

Koeien

De ene Belgische boer zegt tegen de andere: "Als je precies raadt hoeveel koeien ik heb, mag je ze allebei meenemen."

 

Bos

Er lopen twee Belgen over straat. Zegt de ene: "Kijk, daar is het bos." Zegt de andere: "Ik zie niks, er staan teveel bomen voor."

 

Hersenschudding

Waarom kan een Belg geen hersenschudding oplopen? - Waar niets is, valt ook niks te schudden.

 

Op safari

TijgerEen Belg gaat met een Hollander op safari. Plotseling staan ze oog in oog met een leeuw. De Hollander gooit een steen en roept: "Ren voor je leven!" Waarop de Belg zegt: "Waarom zou ik gaan rennen? Jij was toch degene die met die steen gooide?"

 

Stoplicht

Er staan twee Belgen te wachten voor een stoplicht. Zegt de een tegen de ander: "He Sjefke, 't is groen!" Zegt Sjefke: "N'n kikker?".

 

Rijke Belg

Een rijke Belg nodigt al zijn vrienden uit voor een zwemfeest. De rijke belg heeft 3 zwembaden; 1 met lauw water een met koud en een leeg zwembad. dan komt er een man naar hem toe en vraagt: waarom heb je een leeg zwembad laten maken? Waarop de belg antwoord: dat is voor de gasten die niet kunnen zwemmen.

 

Advertentie

Twee Belgen zien in een krant een personeelsadvertentie van de politie staan: "Gevraagd politie-rechercheur." Ze besluiten om er eens te gaan kijken en ze rijden naar het betreffende politiebureau. De een stapt uit en zegt tegen de ander: "Wacht jij maar even in de auto, dan ga ik het proberen." Dus hij gaat naar binnen, vraagt waar hij moet zijn en wordt er gebracht. "Oké", zegt de rechercheur, "u moet drie vragen over Nederland goed beantwoorden om deze baan te krijgen." "Weet u wat de hoofdstad van Nederland is?", vraagt de rechercheur. De Belg: "Ik weet 't, ik weet 't, het is Amsterdam." "Dat klopt", zegt de rechercheur. "Maar weet u ook wie de koningin is van Nederland?" De Belg: "Ik weet 't, ik weet 't, het is Beatrix." "Dat is ook correct", zegt de rechercheur. "Weet u dan tenslotte wie Willem van Oranje vermoord heeft?" "Ik weet 't, ik weet 't, nee, ik weet 't niet, mag ik het misschien thuis opzoeken?" "Ja hoor, dat mag." De Belg gaat terug naar de auto. Zegt de andere Belg: "Je bent zeker niet aangenomen?" "Niet aangenomen? Ik ben er net en ik moet nu al een moordzaak oplossen!"

 

Stank

Een Belgische man heeft vreselijke zweetvoeten, maar kan dat behoorlijk verbergen met deodorant etc, zodat zijn vriendin nooit iets gemerkt heeft. De vrouw heeft echter een vreselijk stinkende adem, maar heeft dit ook altijd kunnen verbergen. Op een gegeven moment liggen ze dicht tegen elkaar in bed, en zegt zij:
"Schat, ik moet je toch iets vervelends vertellen."

"Ach," zegt hij. "Ik weet het al. Je hebt per ongeluk mijn sokken opgegeten."

 

Zoeken

advertentie