Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 77 guests and no members online

Moppen Nederlanders 51 - 60

 

Biertje

50 eurocentEen Hollander gaat naar een Belgische kroeg en bestelt een biertje. De barkeeper zet het hem voor en zegt: "Dat is dan 1 euro." "Dat is geen biertje, het lijkt meer op water!", sputtert de Hollander. De barkeeper zegt: "Dat lijkt maar zo, als je lang genoeg wacht wordt het vanzelf bier." Na zijn glas leeggedronken te hebben betaalt de Hollander 50 eurocent en wil vertrekken. "Dat gaat zomaar niet!", roept de barkeeper, "Dit is geen euro, maar slechts 50 eurocent!" Zegt de Hollander: "Dat lijkt maar zo, als je lang genoeg wacht wordt het vanzelf een euro..."

 

Druppel benzine

Een Nederlander vraagt aan de bediende van het tankstation hoe duur een druppel benzine is. De bediende antwoordt: "Een druppel is helemaal gratis, mijnheer." Waarop de Nederlander zegt: "Druppelt u dan mijn tank maar eens lekker vol."

 

Kokosnoot

Twee Belgen zitten in een kroeg. Dichtbij zit een Hollander. "Zeg, weet jij het verschil tussen een kokosnoot en een Hollander?" vraagt de ene Belg aan de andere, hard genoeg dat de Hollander het wel moet horen. "Ikke niet", zegt de tweede Belg. "Wel, van een kokosnoot kun je wat drinken", stelt de eerste weer. "Nou, nou" zegt de Hollander terwijl hij gezellig bij de Belgen komt zitten. "Willen jullie wat drinken?" "Nou, graag" zeggen de Belgen. "Moeten jullie een kokosnoot kopen" stelt de Hollander voor.

 

Kruipen

Waarom kruipen Hollanders altijd door de supermarkt? - Ze zijn steeds op zoek naar de laagste prijzen.

 

In de koelkast

Wat doet een Hollander steeds in zijn koelkast? - Controleren of het licht uit is.

 

Schilderen

VerfkwastEen Belg loopt langs het huis van zijn Hollandse buurman, die heel snel aan het schilderen is. "Waarom schilder je zo vlug?", vraagt de Belg. De Hollander kijkt maar eventjes om en roept: "Omdat ik klaar wil zijn voordat deze pot verf leeg is."

 

Verschil tussen...

Wat is het verschil tussen een dinosaurus en een slimme Hollander? - De dinosaurus heeft ooit echt bestaan.

 

Kameel

Een Hollander ging op reis door de Sahara, en wilde daarvoor een kameel huren. Hij kwam een gids tegen die wel een kameel te huur had, maar de man stond er op zelf ook mee te gaan om de kameel instructies te geven. De Hollander vond dat veel te duur, en zei tegen de gids dat hij het zelf wel zou kunnen. De gids legde hem uit dat je 'HALT' moest roepen om de kameel te laten stoppen, en 'POEH, POEH' als 'ie moest gaan rennen. "Makkelijk zat", dacht de Hollander. Al lopende door de woestijn zag de reiziger een ravijn voor hem opdoemen, en net voordat hij er met kameel en al in zou storten herinnerde hij zich dat 'ie 'HALT' moest roepen. De kameel stopte precies voor de rand van het ravijn, en de Hollander moest wel even van de schrik bekomen. Hij veegde het zweet van zijn voorhoofd en zei: "Net op tijd zeg, poeh, poeh..."

 

Recepten

Hoe beginnen veel Hollandse recepten? - Men lene een ei...

 

Herberg

MierEen Duitser, een Fransman en een Nederlander komen samen in een herberg. Ze vragen aan de baas of er nog kamers vrij zijn om in te slapen. "We hebben er nog vrij," zegt de baas, "maar ik weet niet of jullie daarin willen slapen. Er is een slangenbed, een spijkerbed en een mierenbed." De Duitser neemt het slangenbed, de Fransman het spijkerbed en de Nederlander het mierenbed. De volgende ochtend zitten ze samen in het café wat te drinken. Zegt de Duitser: "Ik heb geen oog dicht gedaan, die slangen waren zo glibberig." De Fransman zegt: "Ik heb ook geen oog dicht gedaan, die spijkers deden zo zeer in mijn rug." Zegt de Nederlander: "Ik heb heerlijk geslapen. Ik heb gewoon één mier doodgetrapt en toen ging de rest naar de begrafenis!"

 

Zoeken

advertentie