Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 53 guests and no members online

Moppen school 41 - 50

 

Wonder

VuurtorenDe onderwijzer probeert de kinderen het begrip "wonder" uit te leggen. "Stel je voor, Jantje, dat iemand van een hoge vuurtoren valt en helemaal niets gebroken heeft", zegt hij, "Hoe noem je zoiets?". "Toeval", antwoordt Jantje. "Je begrijpt me verkeerd", zegt de onderwijzer, "Stel je voor dat die man nog eens van die vuurtoren valt en weer niet gewond is. Wat is dat dan?". "Puur geluk", antwoordt Jantje. De onderwijzer krijgt het al een beetje op zijn heupen: "Nee, dat bedoel ik niet. Stel je voor dat hij een derde keer van die vuurtoren valt en er weer zonder kleerscheuren vanaf komt. Wat is dat?". "Gewoonte!".

 

Dier zonder pootjes

Meester: "Jantje, kun jij een dier noemen dat geen pootjes heeft?" Jantje: "Een worm." Meester: "Oké, weet je er nog eentje?" Jantje: "Ja hoor, meester, nog een worm."

 

Turkije

De meester vraagt aan Jantje: "Waar ligt Turkije?" Jantje weet het niet, dus de meester zegt hem dat 'ie het thuis moet vragen, en de volgende dag in de klas het antwoord mag geven. Thuis gekomen vraagt Jantje aan zijn vader waar Turkije ligt. "Heel precies weet ik het niet," begint vader, "maar echt ver kan het nooit zijn, want bij ons op de zaak werkt een Turk en die komt elke dag op de fiets."

 

Huiswerk maken

Bruid en bruidengomJantje moest huiswerk maken in het weekend maar heeft het niet gedaan. Meester is boos en buldert: "Jan, waarom heb jij je huiswerk niet gemaakt?!" "Sorry meester, maar ik moest naar twee bruiloften", zegt Jantje. De meester vraagt: "Dat is toevallig, zeg! Wie gingen er dan allemaal trouwen?" Jantje antwoordt: "Mijn tante en mijn oom, meester!"

 

Vorm van de Aarde

Meester: "Welke vorm heeft de Aarde?" Jantje weet het niet. Meester geeft hem een hint: "Je moeder had laatst oorbellen in met deze vorm." Jantje: "Oh, nu snap ik het: de aarde is vierkant." Meester: "Nee Jantje, ze droeg ronde oorbellen." Jantje: "Dan heeft u mijn moeder vast op zondag gezien." Meester: "Dat klopt. Maar welke vorm heeft de Aarde nu?" Jantje: "Doordeweeks is de Aarde vierkant, maar in het weekend is 'ie rond!"

 

Grijze haren

De meester zegt tegen Jantje nadat hij hem een slecht rapport heeft gegeven: "Een ding is zeker: dit rapport gaat jouw vader grijze haren bezorgen. " Zegt jantje: "Daar zal hij blij mee zijn, want hij is zo kaal als een knikker!"

 

Vuilnisbelt

School is als een vuilnisbelt: ieder uur een andere zak.

 

Middeleeuwen

Jantje klaagt: "Meester, ik wou dat ik in de Middeleeuwen leefde." "Waarom Jantje?", vraagt de meester. Jantje antwoordt: "Dan hoefde ik niet zoveel geschiedenis te leren."

 

Rekensommen

Meester: "Heb jij je rekensommen thuis gemaakt?" Jantje: "Nee, meester." Meester: "Dat zal ik dan eens tegen je vader zeggen." Jantje: "Dat heeft weinig zin, hij maakt ze ook niet!"

 

Afkijken

Kind achter bureauDe leerlingen in de klas van juf Anja moeten een taalles van het bord overnemen. Juf schrijft de zinnen keurig voor, en kijkt daarbij af en toe in haar boekje. Plotseling heeft Bart het door, en roept: "Oh, dat is vals, de juf kijkt af!"

 

 

 

Zoeken

advertentie