Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 59 guests and no members online

User Rating:  / 5
PoorBest 

De Meiden: Halloweensoepie!

Halloween - Sint Maarten verhalen: De MeidenDe meiden zitten de vrijdag voor Halloween bij elkaar. “Heb jij enige idee wat we kunnen doen met Halloween?, vraagt Vera. “Ik had gedacht aan soep te maken. We maken allemaal een pan soep en eten het met Halloween ’s avonds thuis. Daarna komen we samen en doen we wat gezelligs”, zegt Jasmine. Vera en Kim lijken dit wel leuk. Eerst koken voor ieders gezin en dan samen nog een beetje Halloween doen. 

“Weet jij eigenlijk wat er dan allemaal in Halloweensoep mag en kan?” vraagt Kim. “Ik heb in een boekje gelezen dat er in ui, komijn, koriander en kippen bouillon in moet. Maar als wij nog meer erin willen doen dan doen we dat toch”, reageert Jasmine. “En dat is alles. We hebben geen pompoen nodig?”, vraagt Vera. “Oja dat was ik vergeten. Die hebben we ook nodig. Het vruchtvlees halen we eruit en koken we ook mee. Van de pompoen kunnen we dan een leuk of grappig gezicht maken en erbij zetten”, verteld Jasmine.

“Lijkt mij een leuk idee om te doen. Ik heb er wel zin in”, zegt Kim. De meiden beginnen meteen met het maken van een boodschappen lijst. De ene moet iets meer hebben en de ander wat minder. Dus nemen ze een gemiddelde en als ze de Halloween soep gaan maken kijken ze wel hoeveel ieder in de pan doet. 

Die middag wordt de soep gemaakt nadat alle boodschappen in huis zijn. De pannen gaan op het vuur. Je kunt je niet vergissen in de pan omdat ieder haar eigen pan mee heeft.

“Oké, daar gaan we dan. We maken eerst een soort deksel in de pompoen. Dan haal je het vruchtvlees eruit en stopt in je pan”, zegt Jasmine. De meiden zijn erg druk bezig. Ze hebben niet in de gaten dat de moeder van Jasmine om het hoekje even kijkt of alles goed gaat. Als ze ziet dat alles goed verloopt, gaat ze weer in de kamer zitten, mochten de meiden haar nodig hebben roepen ze wel.

Het vruchtvlees met wat water staat op het vuur. “Nu gaan we de ui snijden, met komijn, koriander. Het kippen bouillon blokje hebben we er al ingedaan toch?”, vraagt Jasmine. “Nee dat heb je niet gezegd”, reageert Kim. Vlug doen ze de kippenbouillon erbij en beginnen met snijden. Ieder doet er zoveel in als ze zelf denken dat er gegeten wordt. Als alles opstaat vraagt Jasmine:” ”Wie wilt er nog wat selderij en prei in?. Zowel Vera als Kim lusten dit wel dus hup even snijden en erbij gooien. 

Jasmine’s moeder komt even kijken of alles in orde is. “En meiden, gaat het naar jullie zin?”, vraagt ze. “Ja, we zijn al helemaal klaar. Het moet nu even opstaan. Alles gaar koken en dan is het klaar”, zegt Jasmine, “Maar nu gaan we nog wat leuks doen met de pompoen”. “Nemen jullie anders even samen met mij een kopje thee en een koekje”, vraagt Jasmine’s moeder. Daar hebben de meiden wel trek in na het harde werken voor een lekker soepie. 

“Kom we gaan weer verder”, zegt Vera, “We moeten nu nog wat leuks doen met de pompoen. In de keuken leggen ze een plastic tafelkleed neer en pakken mesjes om leuke gezichten eruit te kunnen snijden.

Vera is druk in de weer met een aardappelmes, terwijl Kim het groter doet. Ze is driftig in de weer met vorken en lepels. Ze maakt deuken op het gezicht van de pompoen.”Hé Kim wat ben jij toch aan het doen. Het lijkt wel of je boos op de pompoen bent”, vraagt Jasmine lachend. “Nee, ik ben niet boos. Ik wil er alleen een heks van maken. Die hebben toch geen glad gezicht, maar puistjes en bultjes”, reageert ze. De meiden moeten er vreselijk om lachen. Echt weer wat voor Kim.

Het eindresultaat is erg leuk. Kim haar heks is goed gelukt, Vera heeft een fee, en Jasmine heeft een gezicht met een hier en daar tand in de mond. “Mama, mag ik van onze pompoenen een foto maken, Het ziet er zo leuk uit”, vraagt Jasmine. Haar moeder komt kijken zegt: ”Die heks is zeker van Kim. Dat kan ik zo wel zien”. De meiden lachen erom en daarna worden er foto’s gemaakt. De meiden mogen ieder nog met hun eigen pompoen op de foto en dan met zijn allen. De soep is allang klaar en staat koud te worden zodat de meiden die mee naar huis kunnen nemen. Op de kamer van Jasmine wordt nog een beetje na gelachen en gepraat over de soep.

’s Avonds zorgen de meiden ieder voor hun soepie voor het gezin. Ze dekken allemaal zelf de tafel en brengen zelf de soep naar binnen. Ze hebben ervoor gezorgd dat er stokbrood bij is en salades.“Hmmm Vera wat een heerlijk soep is dit. Hoe heet dit”, vraagt haar vader.

“Ik heb bij Jasmine Halloweensoepie gemaakt”, zegt ze. “Het smaakt wel heel erg lekker”, zegt haar vader. Ook haar moeder vindt het heel erg lekker.  

Bij Kim is iedereen helemaal weg van de soep. Het is bijna vechten om wie het laatste schepje uit de pan mag nemen. Het laatste schepje gaat uiteindelijk naar Kim, omdat zij het gemaakt heeft. “Je mag het snel weer maken Kim”, zegt haar moeder”, “we vinden het allemaal zo lekker. “Zelfs je zusje vindt het lekker”, zegt haar vader.

Het zusje van Kim vindt niet alles zo lekker van eten, maar de soep vindt ze heerlijk. 

Jasmine heeft het heel makkelijk thuis. Haar moeder en vader zijn de enige die de soep lekker vinden, ja Jasmine ook natuurlijk.

Maar haar broers vinden het maar niks, die gaan liever een patatje halen. “Mama, waarom vinden ze de soep niet lekker”, wil ze weten. “Je hebt er uien in gedaan en daar houden ze niet van”, zegt haar moeder. “Dat geeft toch helemaal niks dan hebben wij meer”, is de reactie van haar vader. 

’s Avonds zitten de meiden bij Kim nog na te praten over het Halloweensoepie. Van haar moeder krijgen ze echte Halloweenkoekjes en Halloweenchocolademelk. 

“Hmmm, dit is net zo lekker als ons Halloweensoepie”, zegt Vera. “Ja, dat wel”, zegt Kim. “Alleen weten wij wat we in de soep gedaan hebben en ik denk niet dat mijn moeder haar geheim van Halloweenkoekjes of Halloweenchocolademelk verklapt”, zegt ze lachend.

“Nou toch weer een geslaagde Halloween of niet meiden”, roepen de meiden lachend tegelijk.Wat hebben ze toch elke keer pret. Wat het volgende jaar gaat brengen… Tja das aan de meiden.

Heel veel plezier met Halloween en Sint Maarten.

 

© Radna 2002 voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie