Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 56 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

De meiden naar Austerlitz

herfstboomHet is zaterdag en de meiden besluiten naar de hut te gaan in het bos van Austerlitz. Van de moeder van Kim hebben ze een picknickmand mee met broodjes en drinken. “Als we bovenop die berg zijn kunnen we iets nemen”, legt Kim uit. “En wie gaat die mand dan al die tijd dragen”, vraagt Jasmine. “Ja we kunnen die toch wel omstebeurt dragen. En trouwens de jongens gaan ook mee. Dan geven we hun de mand wel”, zegt Vera. 
“We moeten nu wel een beetje opschieten, anders zeggen ze weer dat we te laat zijn”, zegt Jasmine. De jongens staan al klaar, als ze komen bij het station. Eerst een stukje met de trein en dan kunnen ze het laatste stukje wel lopend doen. “Is het eigenlijk ver lopen naar de hut”, vraagt Richard aan Kim. “Nee geloof dat je er zo bent maar het is wel een hele klim. Vind je dit erg dan”, vraagt ze. “Nee natuurlijk niet”, antwoord hij. Voorop lopen Vera en Jasmine, ze hebben er veel zin en lopen flink door. “We hoeven niet op een bepaald tijdstip boven te zijn hoor, Jasmine”, roept Marc. “Nee dat klopt maar als je langzaam gaat lopen word je allen maar moeier van, Je benen worden zwaar en je wilt niet meer, dus gewoon een goede stap en die erin houden”, adviseer Jasmine. “Ja jij bent het gewend. Jullie lopen bijna elke vakantie, maar wij niet”, zegt Kim. Jasmine houdt een beetje de pas in maar loopt toch door. Bij een open plaats stoppen ze. “Moet je is daar in het weiland kijken. Zie je die beesten, ze staan helemaal met hun voeten nog in de dauw”, zegt Vera. “Ja hè is wel heel erg mooi”, antwoord Alex. Vera kijkt achterom en ziet dat Alex achter haar is gaan staan:”Zal ik een foto nemen”, vraagt hij. “Ja wil je dit doen. Het ziet er zo mooi uit”, antwoord Vera. Als ze verder lopen begint Vera aan Marc te vragen wat hij zo mooi vindt aan de natuur en waarom hij foto’s ervan maakt. 
Tijdens hun gesprek blijkt dat ze een beetje dezelfde interesses hebben. Richard en Kim lopen nog steeds achteraan en lopen niet echt door maar meer op hun gemak. “Loop is een beetje door jullie”, roept Jasmine. “Als we straks boven zijn kunnen jullie uitrusten. Als we snel zijn kunnen we nog iets zien van de zon dat net boven de bomen uit komt”. De pas wordt er nu iets steviger ingezet en drinken nog een slok water tussen het lopen door. Het laatste klimstukje is iets zwaarder. “Kijk goed waar je je voeten neer zet en loop niet op je tenen”, adviseert Jasmine, “Dan krijg je zo kramp”. Ze luisteren goed naar Jasmine en kijken hoe zij haar voeten neer zet en zo omhoog klimt. Als ze in de hut aangekomen zijn kijken ze hun ogen uit. Ze zijn er helemaal stil van tot Vera zegt: ” Ik wist niet dat het hier zo mooi kon zijn. Ben blij dat we naar boven zijn geklommen”. De andere zijn het helemaal eens met haar. “Wie heeft er zin in een broodje”, vraagt Alex die de mand het laatste stuk heeft gedragen. Daar hebben ze allemaal wel zin in. Ze nemen elk een broodje en wat te drinken. Ze blijven zo een tijdje zitten en genieten van de hoge hut. Ook natuurlijk om uit te rusten, want een zware klim was het wel. 
“Zullen we weer naar beneden gaan lopen”, vraagt Kim. “Beneden zag ik een restaurantje, daar kunnen we dan nog iets drinken en ten voordat we naar huis gaan”, stelt ze voor. Ze zijn het er helemaal mee eens en de klim naar beneden beginnen ze met goed moet aan. Halverwege de klim roept Alex opeens ”Au man mijn voeten doen zeer”. “Mag ik is naar je voeten kijken”, vraagt Jasmine. En wat blijkt… Hij heeft een blaar. “Ik heb blarenpleisters bij me en doe die erop. Zodra je straks thuis bent moet hem dan nog even nakijken”, zegt Jasmine. 
De blaar van Alex wordt goed verzorgd en hij kan de rest van de klim goed lopen. Als ze beneden zijn lopen ze langs en standje waar je crossfietsen kan huren.”Zullen we die gaan huren en effe door het bos crossen”, vraagt Richard. “Lijkt me een goed plan maar we gaan eerst iets drinken in het restaurantje”, zegt Marc. De meiden kijken elkaar aan zo van: gaan we dit ook doen. “Doen we ook”, zegt Jasmine. Na het drinken gaan ze allemaal een crossfiets halen en fietsen het bos door. De jongens maken er echt een wedstrijd. Ze spreken punten af waar ze naar toe fietsen en wachten daar op de meiden om vervolgens weer verder te fietsen. 
Als ze op een punt komen waarde jongens eigenlijk behoren te zijn maar er niet zijn besluiten ze dat ze plaats nemen op de bank. De bank staat recht tegen oven een meertje. “Wat is het hier stil zeg”, zegt Vera. “Je zou bijna denken dat er hier helemaal niemand komt”, vult Kim het verhaal aan. Stil zitten de meiden over het water te kijken en vragen zich af waar de jongens blijven. 
Als ze vanuit de verte geschreeuw horen weten ze meteen dat, dat de jongens zijn. “Waar waren jullie nu naartoe gegaan”, vraagt Jasmine aan Marc. “Denk dat wij een verkeerde afslag hebben genomen”, zegt hij. “Oké dan kunnen we nu toch wel met zijn alle terug fietsen en de fietsen inleveren om dan naar huis te gaan”, vraagt Vera. “Goed plan”, zegt Richard. Een stuk rustiger word er terug gefietst naar het standje waar ze de fietsen inleveren. “Nu nog een stukje lopen en dan kunnen we in de trein uitrusten”, zegt Alex. “Hè doe niet zo flauw. Je wou toch niet zeggen dat je moe bent”, vraagt Kim. Om stoer over te komen zegt hij: ”Nee, tuurlijk niet”. Maar een beetje lui zijn ze allemaal wel. In de trein is het dan ook vrij rustig en als ze terug zijn nemen ze snel afscheid van elkaar. Ze bedanken elkaar nog voor de gezellige dag en spreken snel weer af om iets te doen. Dan mogen de jongens uit kiezen wat er gedaan gaat worden, nu was het van de meiden.
De meiden kletsen nog een beetje bij Kim thuis en gaan dan ook ieder hun weg.
“Een geslaagde dag was het”, vraagt Jasmine aan Kim net voor ze weg gaat. Dat kan Kim alleen maar beamen, want ze heft wel ontdekt dat de jongens leuke, gezellige, stoere jongens zijn waar je een hoop lol mee hebt…

© Radna 2002 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie