Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 105 guests and no members online

User Rating:  / 3
PoorBest 

Biba wil ook een witte kerst

KatBrrrr, wat werd het koud buiten zeg, je kon nog zo hard rennen, maar het bleef koud. Biba sprong van de schutting op de grond en begon direct te gillen : mauw, help help help , dit doet zeer "gilde Biba keihard Waarom kwam nou niemand haar helpen, haar pootje deed echt heel erg zeer. Biba tilde haar pootje op en schrok heel erg, haar hele pootje zat vol bloed en het drupte zo op het gras. "auw mauw auw "gilde Biba. Nou deed het ook erg zeer maar van dat bloed schrok Biba toch wel heel erg. Harder en harder gilde Biba. Ze hoopte maar dat er snel iemand kwam want lopen durfde ze niet meer. Na een paar minuten hield Biba op met gillen er kwam helemaal niemand. Voorzichtig hinkte ze op drie pootjes verder, tjonge dat was een eind lopen naar haar huis zeg! Ging ze eigenlijk altijd zo ver? Haar pootje ging steeds meer pijn doen en overal lagen kleine druppeltjes bloed.

Toen ze bij haar eigen huis was ging ze heel hard mauwen . Ze ging voor het kattendeurtje staan en gilde en gilde en gilde. De deur vloog open, maar Biba kon niet snel genoeg opzij springen. Ze kreeg de deur keihard tegen haar kopje en ze vloog wel een meter door de lucht. Nardja zat direct op haar knieën naast Biba. "Biba !! Wat is er gebeurd?" Nu was Biba een beetje boos, ze had al zo'n pijn aan haar pootje en nu deed haar kopje ook nog zeer. Heel boos begon ze dat uit te leggen "mauw miauw mauw mauw maaaaaaaaauw " en ondertussen begon ze haar zere pootje te likken . Bah, wat smaakte dat vies zeg!
"Mama "gilde Nardja "Biba is heel erg gewond "de mevrouw kwam heel hard aanrennen en ging ook bij Biba zitten. "we moeten maar direct met Biba naar de dierenarts "zei de mevrouw "Arme Biba, dat doet vast heel erg pijn " Biba vertelde dat haar pootje en haar kopje pijn deden, maar de mevrouw tilde haar op en nam haar mee naar binnen . "Nardja ga jij je babydekentje eens halen "zei de mevrouw "dan doe ik snel een handdoek om haar pootje en kunnen we Biba lekker op de deken leggen in de auto.
"Maar mam dat mag helemaal niet van de politie "zei Nardja "Biba moet in een mandje hoor , straks krijgen we een ongeluk en vliegt Biba door de hele auto heen " De mevrouw vond dat Nardja gelijk had maar vroeg toch of Nardja dan het dekentje wilde halen en in het mandje wilde leggen. Toen Biba lekker warm op het dekentje lag deed de mevrouw het mandje dicht en gingen ze met zijn allen naar de auto.

Eigenlijk was het best wel een beetje leuk al die lieve dingen dacht Biba. Nardja gaf Biba allemaal snoepjes door de tralies heen en aaide met een vinger haar hoofdje. "Doet het heel erg zeer Biba?" vroeg ze. Biba probeerde zo zielig mogelijk te mauwen, natuurlijk deed het echt zeer wat dacht ze dan?
De mevrouw zette de auto uit en tilde het mandje met Biba erin uit de auto. Snel liepen ze naar het huis van de dierendokter. Aan de mevrouw die de deur open deed vertelde mama dat ze een poesje bij zich hadden dat heel erg bloedde aan haar pootje. De deur ging direct verder open en snel liepen ze door naar de kamer van de dierendokter. sneeuwvlokkenNardja maakte het mandje open en haalde Biba eruit. De dierendokter keek eens naar het pootje. Ze aaide Biba over het kopje en legde ondertussen uit dat het pootje gehecht moest worden. "Wat is dat hechten?" vroeg Nardja . "Dan gaan we de stukjes vel weer aan elkaar naaien en dan stopt het met bloeden", vertelde de dierendokter terwijl hij een prikspuit pakte. "Oh jee ", dacht Biba "ik wil geen prikje dat doet heel erg zeer, dat kregen we altijd in het asiel "Biba sprong op de grond en kroop onder de kast. Daar begon ze heel hard te blazen tegen de dierendokter. "Och ik zie het al "zei de dierendokter "deze poezenmevrouw heeft vast al vaker prikjes gehad en wil dat niet meer, ik zal haar eens een snoepje geven " Hij hield het snoepje voor de neus van Biba. "Nou die pak ik dus echt niet ", dacht Biba. "Straks pak ik het snoepje en dan pakt zij mij en dan krijg ik toch nog een prikje " De dierendokter gaf het snoepje aan Nardja en zei dat Nardja dan het snoepje maar aan Biba moest geven. Nardja hield het snoepje voor Biba haar neus, Biba rook eraan en at het toen maar op. Was toch ook best wel een lekker snoepje.

Na een poosje werd Biba helemaal slaperig en haalde de dierendokter haar onder de kast uit. "Potversnerrie", dacht Biba. "Ik ben helemaal slap, mijn pootjes doen het helemaal niet meer". De dierendokter gaf Biba een prikje ( wat ze bijna niet voelde ) en pakte een rare kromme naald met een draad erin. "Zo, zei zij. "Ik ga je pootje even naaien en omdat ik je een prikje heb gegeven voel je er helemaal niets van. "Biba voelde inderdaad niets en werd al snel weer in het mandje gelegd. Terwijl de mevrouw betaalde legde de dierendokter aan Nardja uit dat Biba een kapje om haar hoofd moest omdat ze anders alle draadjes eruit zou gaan trekken.

Toen ze buiten kwamen was alles wit "Mam het heeft gesneeuwd "riep Nardja
"Wow dacht Biba, kon ze lekker in de sneeuw spelen……… "Nou "zei de mevrouw "dat is dan wel vervelend voor Biba, ze vind sneeuw zo ontzettend leuk en nou kan ze niet eens naar buiten " Waarom dat nou niet dacht Biba, dat was toch ook niet eerlijk, sneeuw was zo ontzettend leuk om in te spelen en ze vond dat ze nu wel iets leuks had verdiend na al die vervelende dingen . "Denk erom dat Biba nu niet naar buiten mag Nardja", zei de mevrouw "Als er nu viezigheid in de wond komt dan gaat het heel erg pijn doen en dan word Biba misschien wel heel erg ziek ".
Verdrietig keek Biba door de tralies van het mandje naar buiten. Ze wilde zo ontzettend graag in de sneeuw spelen, dat was niet eerlijk. Terwijl ze in de auto zaten, sneeuwde het heel erg hard. Toen ze thuis kwamen lag er al een heleboel sneeuw, Biba keek ernaar en begon een beetje te huilen. "Mauw , ik wil buiten spelen, mauw mauw".


Pas toen ze binnen waren deed Nardja het mandje open . De mevrouw had het poezendeurtje al op slot gedaan. Heel verdrietig ging Biba op de vensterbank zitten. "Ik vind het heel vervelend voor je Biba, maar je mag niet naar buiten, dan word je pootje nog zieker en nou moet je ook nog een kraag om", zei de mevrouw terwijl ze Biba een soort lampenkap om haar nek deed. Biba vond zichzelf super zielig en begon dan ook heel erg hard en zielig te huilen. Mama en Nardja begonnen Biba te aaien en kusjes te geven en ook de meneer die net thuis kwam aaide Biba. Nardja legde aan haar papa alles uit en de meneer vond Biba ook heel erg zielig.


Toen iedereen s' avonds naar bed was ging Biba voor de kooi van de konijntjes zitten en vertelde hoe zielig ze wel niet was, maar de konijntjes wilden helemaal niet naar Biba luisteren. Ze hadden de hele dag in de sneeuw gespeeld en ze waren heel erg moe. Boos klom Biba op de bank ( wat een lastig ding zeg die kraag ze stootte overal tegen aan ). "Ik wil ook in de sneeuw liggen", dacht ze. "Het is echt niet eerlijk".
Boos gaf ze een hele harde klap tegen het kussen. "Oeps "nu zat er een gat in het kussen, nu zouden ze morgen wel heel erg boos op Biba zijn dacht ze. Nou ja dan kon ze nog wel een klap tegen het kussen geven een beetje kapot of heel erg kapot maakte ook niet zoveel uit. Toen Biba nog een klap gaf vielen er allemaal veertjes uit het kussen. En Biba gaf nog een klap en nog een klap en nog een klap. De hele bank was wit van de veertjes. "Hè, het lijkt wel sneeuw", dacht Biba.  Ze begon tegen de andere kussens aan te slaan. Zo hè, dat ging goed nu was ook de grond onder de bank helemaal wit. Maar dit was fijne sneeuw, hij was niet koud en niet nat. Biba gooide met haar pootjes alle veertjes in de lucht en de veertjes vlogen alle kanten op.

Toen Nardja s' morgens beneden kwam vond ze Biba lekker slapend op de bank . Overal lagen veertjes. Snel haalde ze haar moeder. Eigenlijk was de mevrouw wel heel erg boos, het was een enorme rotzooi overal en alle kussens waren kapot. Maar terwijl Biba door een spleetje van haar ogen keek hoorde ze de mevrouw zeggen; "Nou heeft Biba toch nog een witte kerst "

©2002 Simone voopr SpeelZolder.com

Zoeken

advertentie