Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 104 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

De meiden en de Kerstcadeautjes

 

cadeautjes"Tjee over een week is het alweer kerstmis. Weer 2 dagen in je nette kleding zitten", zegt Vera. "Ja das waar maar je kan ook iets leuks van de kerst maken", zegt Jasmine, "Wij doen lootjes trekken en dan koop je een aardigheidje voor degene die je getrokken hebt. Het hoeft echt niet duur te zijn". "Doen wij ook elk jaar", zegt Kim, "Het is echt heel leuk. En zoals Jasmine al zegt het hoeft echt niet duur te zijn. Je kan ook afspreken voor welk bedrag je iets koop. Dan heeft iedereen een klein cadeautje met de kerst".

In eerste instantie ziet Vera het helemaal niet zitten. Ze is niet zo gek op de kerst en eigenlijk weet ze niet waarom dit zo is. Als ze thuis is verteld ze aan haar moeder dat Jasmine en Kim lootjes trekken en een aardigheidje kopen. "Het lijkt me wel leuk om dit te doen. Onder het eten zullen we het is voorstellen, kijken wat de rest ervan vindt", zegt mama. Onder het eten stelt mama het voor: "Ik weet dat we niet heel veel dagen meer hebben, maar zullen we het dit jaar eens doen?". De vader van Vera vindt het een leuke idee, haar twee broers denken er over na, maar mama wil het nu weten en uiteindelijk is iedereen akkoord. Meteen worden er lootjes getrokken en iedereen zorgt ervoor dat er op 1e kerstdag een cadeau ligt voor degene die je hebt getrokken.

Vera heeft haar moeder getrokken en weet leuke dingetjes om te kopen. Als ze de volgende dag Kim en Jasmine ziet verteld ze dat ze ook lootjes hebben getrokken. "Dus je moet nu ook nog een klein cadeau gaan kopen", vraagt Jasmine.vrouw aan het koken "Ja eigenlijk wel", antwoord Vera. "Gelukkig want Kim en ik wilde dit vanmiddag gaan doen maar vonden het voor jouw niet zo leuk als je mee moest. Nu is dat dus geen probleem", zegt Jasmine.
Na schooltijd fietsen de meiden meteen door naar het winkelcentrum. "Weet jij eigenlijk wat je gaat kopen Vera?", vraagt Kim. "Ik zat eraan te denken om een kandelaar met kaarsen te kopen. Mama is gek op kaarsjes", zegt Vera. "Is wel een heel leuk cadeau ja. Ik heb ook mijn moeder maar weet echt niks, hoor", zegt Jasmine. "Kom op niet zo somber we gaan in een winkel kijken en als we iets leuks vinden koop je het", zegt Kim. De meiden lopen de winkel in met allerlei kleine prulletjes, zoals Kim dat noemt. In de winkel liggen eigenlijk dingen die je niet zo snel nodig hebt maar heel leuk is om te geven. Ze zien van alles liggen, servetten, reukkaarsen, grappige bekers en onderzetters, zakjes met geur voor in je kleding kast, maar net niet wat Jasmine graag wilt hebben. Dan maar op naar de volgende winkel, maar ook daar is er niks voor Jasmine d’r moeder. "Kom op nu, Jasmine we hebben al meerdere winkels gehad en je ziet niks leuk, terwijl alles wel leuk is voor je moeder. Wat zoek je nu precies?", zegt Kim. "Ik weet het echt niet. Ik wil iets leuk, grappigs wat ze kan gebruiken", zegt ze.
"Kijk dan is ", roept Vera opeens. In de winkel hangt een schort met daarbij een passende kookmuts en handschoenen. De meiden gaan de winkel binnen. "Dat is echt iets voor mijn moeder", zegt Jasmine, "Ze is gek op koken". "Dan zal ik het maar kopen als ik jouw was", zeggen Vera en Kim. Jasmine gaat betalen en zo gaan ze alleen nog een cadeau kopen voor de zus van Kim. Gelukkig weet Kim wat haar zus wilt hebben het is nu alleen nog naar de winkel toe.
"Weet je zeker dat je zus graag een ketting wilt met van de kralen of een kruis eraan", vraagt Jasmine. "Ja, dat is helemaal mode nu. Een bandje of touw met daaraan kralen, een hangertje of een kruis eraan is helemaal in". Als ze bij de winkel komen weet Kim niet wat ze moet nemen. Er ligt zoveel moois dat je eigenlijk niet kunt kiezen. Als ze verder in de winkel kijkt, komt ze bij een vitrine met verschillende kleuren steentjes en bijpassende armbandjes. "Ik ga die roze nemen voor kettingmij zus", zegt Kim, "Die vindt ze vast heel mooi. De kleuren lopen van paars naar heel licht roze en dan neem ik de armband er ook bij". Ze betalen en verlaten de winkel weer.

Het is 1e kerst dag en iedereen is thuis om de cadeaus uit te pakken. De meiden hebben belooft aan elkaar dat ze vanavond bij Kim even komen vertellen of de cadeaus goed waren.
De zus van Kim is heel blij met de hanger en armband. Ze doet die meteen om. De moeder van Jasmine is verrast met haar schort, kookmuts en handschoenen en wil wel meteen gaan koken, terwijl ze nog even moet wachten. De moeder van Vera vindt de kandelaar met kaarsen erg mooi. Ze steekt ze aan het einde van middag aan als het donker begint te worden. Vera krijgt van haar broer de nieuwe cd van Shakira, terwijl Kim een tas van Shakira krijgt. Jasmine heeft een trui gekregen die heerlijk warm zit.

Als ze ‘s avonds bij Kim zitten moet Vera toegeven dat een kerst met cadeaus ook wel heel leuks is en dat de 1e kerstdag best mee valt. "Nu morgen nog 1 dag en dan is de kerst alweer voorbij. Nog maar een paar dagen en dan is het oud en nieuw. Lekker lang opblijven en sterretjes afsteken", zegt Kim. De andere meiden zijn het hier mee eens.
"Wat gaan jullie morgen allemaal doen eigenlijk?", vraagt Vera. "Ik ga naar een verjaardag", zegt Jasmine, "mijn oom is jarig. Ben ‘s middags wel weer thuis". "Ik weet nog niet wat we gaan doen. Hoop wel iets leuks",zegt Kim. "Ik weet het ook niet. Denk wel naar mijn oma toe en geloof dat ’s middags mijn andere opa en oma komen en die blijven eten", verteld Jasmine. "Dat is toch leuk. Is dat die opa en oma waar we toen mee zijn geweest naar de dierentuin?"vraagt Kim. "Ja dat zijn ze", zegt Jasmine. "Wat ging Marc en de jongens eigenlijk doen deze dagen?", vraagt Vera aan Jasmine. "Dat weet ik niet precies. Weet alleen dat Marc met zijn ouders op skivakantie is en van de andere jongens weet ik het niet. Weet jij dat eigenlijk niet Kim?", vraagt Jasmine. Met een rood hoofd zegt Kim "nee".
"Wat nee. Je weet toch wel wat je vriendje doet", zegt Jasmine. "Vriendje?", vraagt Vera. "Wist je dit dan niet. Kim en Richard hebben een beetje verkering", zegt Jasmine. "Nee dat wist ik niet. Waarom weet ik dat dan niet, Kim", vraagt Vera. "Ja weet ik het. Dan weet je het nu dan toch", zegt Kim een beetje verlegen. Uiteraard heeft Vera nog heel veel vragen maar dan geeft Kim geen antwoord op. "Laat haar nu maar met rust. We zeggen toch ook niet hardop Vera dat jij Alex leuk vindt", zegt Jasmine. En dan is Vera ook stil. "Ik heb trouwens wel iets gehad van Richard", zegt Kim. De meiden kijken haar aan willen natuurlijk weten wat dit is dan. "Ik heb een sleutelhanger als klein knuffelbeestje gekregen. Die hangt nu aan mijn huissleutel. Kijk maar", zegt Kim. Ze haalt haar sleutels te voorschijn en de meiden kijken naar haar sleutelhanger en vinden het heel lief van Richard. "Heb jij dan niks gekregen voor de kerst?", vraagt Vera aan Jasmine. "Ik krijg het nog. Marc ging kijken op de vakantie of hij iets leuks voor me kon vinden. Ik zie wel wat hij mee neemt", zegt Jasmine. En wat blijkt, ook Vera heeft iets gekregen van Alex. Het is dan wel geen cadeau maar een kaartje en ook dit is een lief gebaar voor de kerst.
En zo heeft de kerst voor iedereen iets leuks gebracht. De cadeaus waren goed en de meiden hebben een mooi cadeau gekregen, zelfs van hun vriendjes…..

© Radna 2002 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie