Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 70 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Olivier: Knutselen voor moederdag

Op de vrije dag van papa willen Olivier en Martijn iets bespreken met hem en lopen naar hem toe. “Papa, mogen we wat aan u vragen?” vraagt Olivier. “Natuurlijk jongen, vraag maar wat je wilt”, antwoordt papa. “Het moet wel geheim blijven en mama mag er helemaal niks van weten”, fluistert Martijn. Papa is erg nieuwsgierig en gaat er goed voor zitten. “We hebben op speelzolder.com iets gezien dat we willen maken voor mama voor Moederdag. Zouden we dat mogen doen?” vraagt Olivier. “Ik weet niet eens wat je wilt doen?” vraagt papa. “We willen het wel aan u laten zien, maar mama mag er helemaal niks van weten”, zegt Martijn heel serieus. “Dan denk ik dat we even moeten wachten. Mama gaat zo met oma de stad in, dan is ze de rest van de dag weg en kunnen wij ernaar kijken”, antwoordt papa.
De jongens kunnen eigenlijk niet wachten, maar er zit echt niks anders op.

SchaarMama wordt met eigenlijk met blijdschap uitgezwaaid en meteen lopen de jongens richting de kamer van papa om de computer aan te zetten. Ze zoeken speelzolder.com op en laten aan papa zien wat ze graag willen maken. “We willen graag een eigengemaakte boodschappentas maken. Niet een cadeautje kopen, maar dit. Lekker verven en tekenen. Zouden we dat mogen doen?” vraagt Martijn. Papa leest eerst eens goed wat je ervoor nodig hebt en besluit dat het beter is als Tess die tas maakt en de jongens iets anders. “Tess moet immers ook iets hebben voor mama. Verven kan ze heel goed en jullie kunnen dan iets uitzoeken wat moeilijker is. Ik help jullie wel, we hebben de hele dag, want mama is pas rond het avondeten thuis. Lijkt jullie dat iets?” wil papa weten. De jongens vinden het goed. “Oké, zoeken jullie dan even uit wat jullie willen. Als we er iets voor nodig hebben dan gaan we even boodschappen doen en kunnen we daarna meteen aan de slag”, zegt papa.

“Papa, mogen we ook iets van een recept kiezen? Maken we wat lekkers voor mama”, vraagt Olivier. Papa kijkt wat Olivier bedoelt en ziet de aardbeienbonbons staan. “Lijkt me een goed plan, alleen moeten jullie er dan wel een zelfgemaakt mandje bij maken. Dan is het pas helemaal af”, zegt papa.
De jongens vinden dat een goed plan en er wordt opgeschreven welke boodschappen er voor gehaald moeten worden.
Met z’n allen gaan ze naar het winkelcentrum om snel alle dingetjes te halen.

Thuis gaan ze eerst even wat drinken voor alle spullen op de keukentafel wordt gelegd. Martijn had een mooie doosje gevonden, die wordt door de jongens gebruikt als mandje voor de aardbeienbonbons en papa trekt Tess een groot schort aan zodat ze kan verven.
“Tess wat kan jij mooi verven!” zegt Martijn. “Ikke voor mama maken. Kan mama schapjes doen”, zegt Tess. “Ja, daar kan mama zeker veel boodschapjes mee doen”, vindt Martijn. Olivier is van het doosje alle scherpe randjes aan het afhalen voor ze het samen gaan schilderen. De ondergrond van het doosje is toevallig al rood, dus ze kunnen meteen aan de slag.
Papa help Tess met het verven van de tas. Tess wil heel graag ook de andere kant meteen doen: “Lieverd, dat kan niet”, zegt papa. Het moet eerst drogen en dan pas kunnen we de andere kant doen. We zullen zo, als Martijn en Olivier klaar zijn een boterham eten en dan mag je de andere kant schilderen. Is dat goed?” Tess vindt het prima en tot die tijd speelt ze in de kamer. 
De jongens zijn druk bezig om er bloemen, poppetjes en snoepjes op te schilderen. Ook dan moet het doosjes eerst goed drogen voor er straks de aardbeienbonbons in kunnen.

Een boterham gaat er dan goed in als afleiding want wat willen ze graag verder. “Ik weet dat jullie verder willen, maar het moet eerst goed drogen”, zegt papa. “Het moet echt straks af zijn, anders kan mama het morgen niet krijgen”, oppert Martijn. “Het gaat ons echt wel lukken. Ik beloof dat het zelfs af is voor mama er weer is”, antwoordt papa. De jongens hopen het, het zou niet leuk zijn als mama binnenkomt en het cadeau al ziet.

Kind met schilderen“Ik leg even Tess in bed en dan gaan we de aardbeienbonbons maken”, zegt papa als de boterhammen op zijn. “Leggen jullie maar vast de dingen klaar op tafel die je denkt nodig te hebben”, zegt papa.
De jongens rammelen met een pan, een bakje, twee plakken chocola (een witte en een melk) en de aardbeien. “Ik denk dat mama het erg leuk vindt dat we de aardbeienbonbons gemaakt hebben”, zegt Olivier. “Denk je dat wij er ook 1 mogen hebben”, wil Martijn weten. “Oh, daar kan jij alleen maar weer aan denken. Het is toch voor mama”, roept Olivier precies op het moment als papa binnenkomt. “Wat is er aan de hand?” wil hij weten. “Oh, Martijn wil er ook weer 1 hebben. Ik heb gezegd dat het alleen voor mama is”, antwoordt Olivier.
“Dat klopt, het is voor mama. Maar als mama vindt dat jij er ook 1 mag hebben dan zegt ze dat wel. In eerst instantie is het voor mama”, zegt papa. “Dat weet ik ook wel, maar ik zou graag willen weten hoe het smaakt”, zegt Martijn.
“We zullen het wel zien, goed?”, zegt papa. Martijn knikt en de mannen gaan aan het werk.
De stukken chocola wordt in stukjes verdeeld en gaat in een bakje, natuurlijk in 2 bakjes want we hebben witte- en melkchocolade. Papa zet de pan met water op het vuur, want dat is nog te gevaarlijk voor de jongens. Het rooster voor omvallen van de pan doet papa ervoor zodat de jongens niet de pan van het vuur kunnen stoten als ze erbij staan op hun stoel. “Het is wel mooi om te zien hoe dat smelt”, zegt Olivier. “Ja, dat is zo. Je mag zo een aardbei pakken en erin doen”, zegt papa. “Heb je ze wel schoongemaakt?” wil Martijn weten. “Helemaal vergeten”, zegt papa die meteen begint met het schoonmaken. Hij wast ze even onder kraan en droogt ze met een schone theedoek. De jongens lachen om papa die dat anders doet dan mama. “Waarom lachen jullie?”, wil papa weten. “Mama doet dat altijd heel anders”, lacht Olivier. “Ja, dat kan, maar ik ben mama niet”, lacht papa.
Maar het gaat heel goed en de aardbeien zijn mooi droog zodat de gesmolten chocola er goed aan blijft zitten.
De jongens mogen om de beurt de aardbei in de chocola doen en op het rooster leggen zodat hij goed hard wordt.

Als alle aardbeien zowel met witte- als melkchocolade op het rooster liggen, doet papa de vaat even. “Papa, waarom was je eigenlijk af? Je kan het daarin doen”, wijst Martijn op de vaatwasser. “Ja, dat kan, maar dan ziet mama dat we iets met chocolade hebben gemaakt en dat mag toch niet”, zegt papa. Papa is wel heel slim denkt Olivier.

Als de aardbeienbonbons hard zijn doen de jongens ze in het beschilderde bakje en zetten ze hoog weg in de koeling, mama mag het immers niet zien. Tess schildert na haar slaapje de nadere kant nog en die wordt opgehangen om te drogen. Ze zijn net op tijd klaar als mama binnenkomt.

“En wat hebben jullie vandaag gedaan?”, wil ze weten. “We hebben het heel leuk gehad” lachen ze met zijn allen ondeugend. Als je nu denkt dat mama erachter is gekomen wat ze hebben gedaan, dan vergis je je. Mama komt pas op Moederdag te weten wat ze dag ervoor allemaal hebben gedaan.

Een hele gezellige Moederdag gewenst!

©2004 Radna voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie