Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 105 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

De Meiden: Moederdag

“Vera, heb jij al bedacht wat je dit jaar voor moederdag gaat kopen?” vraagt Kim als ze op een woensdag na schooltijd zitten te wachten op Jasmine. “Nou eigenlijk wel. Je hebt tegenwoordig heel leuke dingen. Ik zat te denken aan een opmaakbon of een kappersbon,” zegt Vera. “Wat moet je moeder daar nu mee?” vraagt Kim. “Mijn moeder houdt niet zo van naar de kapper gaan. Als iemand haar opmaakt, vindt ze dit wel leuk. Maar bij haar zelf laat ze dat nooit doen. Het leek me zo’n leuk idee,” zegt Vera. Kim denkt hierover na en wil eigenlijk ook een leuk cadeau voor haar moeder kopen. Jammer genoeg kan Kim er maar niet opkomen. Ze wil wachten met verder denken tot Jasmine er is, die heeft meestal ook wel leuke ideeën.

Als een uur later Jasmine de kamer binnenkomt, zijn Vera en Kim een computerspel aan het doen. Ze willen die heel graag eerst afmaken, voordat ze met Jasmine cadeau-ideeën voor Moederdag gaan verzinnen. 
“Ik heb gisteren een leuk Moederdag cadeau gezien!” roept Jasmine als het te lang duurt voordat de meiden klaar zijn. Ze heeft gelijk alle aandacht. “Wat heb je dan gezien?” vraagt Vera met naast haar een nieuwsgierige Kim. “Ik liep langs een winkel waar je allemaal spulletjes kan kopen voor moeders,” zegt ze heel trots. Vera en Kim beginnen te lachen, zo van wat bedoelt ze daar nu weer mee. Ze kijken naar Jasmine met een blik van vertel eens verder. Dan vervolgt ze haar verhaal:”Je kunt er binnenlopen en ze hebben van kooklessen en hoe je moet ramen zemen tot knutselcursussen. Ik hoorde me moeder laatst roepen dat ze heel graag weer eens wil boetseren. Ik ben gaan vragen of ze daar ook een cursus in geven. En wat denk je? Dat doen ze! Ik heb meteen m’n moeder opgeven en voor haar de cursus betaald. De maandag na moederdag begint het,” vertelt Jasmine heel trots. Vera en Kim zitten meteen te denken of hun moeder ook niet een leuke cursus kan doen. “Waarom heb je dit je moeder eigenlijk gegeven?” vraagt Kim. “Nou, mijn moeder kookt en wast en doet alles voor ons. Nu heeft ze iets wat zij heel erg leuk vindt,” vertelt ze. Daarna vertelt ze nog waar de cursus gegeven wordt en of een mevrouw of een meneer de cursus geeft. De meiden vinden het wel een goed idee en willen van Jasmine horen wat er nog meer voor cursussen gegeven worden. Kim heeft wel interesse in de cursussen, want ze wist immers niet wat ze haar moeder zou geven, maar Vera weet het al. Ze wil graag dat haar moeder weer mooi haar krijgt en gaat naar de kapper een bon halen en meteen een afspraak maken. Ze weet namelijk hoe haar moeder is, die laat de bon dan lang liggen en gaat dan nog niet.

Vaas met bloemenKim besluit de volgende dag naar de winkel te gaan. Ze gaat kijken welke cursus haar moeder kan gaan doen. Ze loopt de winkel binnen en meteen komt er een mevrouw op haar af. “Kan ik je misschien helpen?” vraagt ze. “Ja, ik wil graag weten of u ook een kantkloscursus geeft?” vraagt Kim. “Ja, dat doen we ook,” zegt de mevrouw. “Mag ik vragen hoeveel dat kost en wanneer het begint? Ik wil misschien mijn moeder een cursus geven voor moederdag,” vertelt ze de mevrouw. De mevrouw geeft aan dat ze mee mag lopen en samen kijken ze in de folder welke cursussen er zijn. Dan komen ze de kantkloscursus tegen. Kim ziet dat de cursus niet al te duur is en op welke dagen je de cursus kan doen. De dagen die in de folder staan, kan haar moeder wel weg. Ze geeft haar moeder op, betaalt en bedankt de mevrouw dat ze haar wilde helpen.

Die middag zitten de meiden in de tuin wat te drinken en vertellen ieder wat ze voor hun moeder hebben. Vera vertelt dat ze bij de kapper is geweest om een afspraak te maken en dat haar moeder zelf mag zeggen wat er gaat gebeuren. Als het duurder is, moet haar moeder zelf bijbetalen, maar dat is vast niet zo veel. Haar moeder wil vast alleen knippen.

Jasmine had al verteld wat ze haar moeder ging geven, dus mag Kim vertellen wat ze gaat geven. Als ze heeft verteld voor welke cursus ze haar moeder heeft opgeven, willen de meiden graag weten waarom voor kantklossen. “Mijn oma deed dat vroeger ook. Toe oma overleedt, heeft mama dit meegenomen. Ik heb haar één keer een heel mooi werk zien maken en daarna heeft ze er nooit meer naar gekeken. Ik dacht als ik me moeder opgeef voor de cursus, gaat ze vast nog meer mooie dingen maken. En ze heeft ook wat anders te doen dan alleen maar te zorgen voor ons,” vertelt Kim. Vera en Jasmine luisteren naar Kim en vinden het wel heel lief dat Kim dit doet voor haar moeder. “En als mijn moeder op een dag moet kantklossen als wij moeten sporten, dan ga ik koken,” zegt ze er trots bij. Vera en Jasmine beginnen erom te lachen, maar zien dat Kim het meent en vinden dit knap van haar.

De ochtend van moederdag zijn alle meiden vroeg wakker. Samen met hun broers of zus maken ze een ontbijtje voor hun moeder op bed. De meiden hebben samen de boodschappen gedaan, dus eet elke moeder hetzelfde. Op het dienblad staat: sap, thee, een croissant, boter, jam en een roos. Daarna geven ze het cadeau aan hun moeder. Op de kamer van Jasmine hebben de meiden het mooi ingepakt en in een briefje uitgelegd waarom hun moeder dit cadeau krijgt.

De moeder van Kim is heel verrast en begint een beetje te huilen, omdat ze nu ook de hobby van haar eigen moeder mag gaan doen. Ze vindt het wel heel leuk en geeft Kim een dikke kus.

Vera’s moeder begint eerst een beetje te mopperen zo van ‘Ik hoef niet naar de kapper,’ maar als haar vader uitlegt dat een ander koppie haar wel leuk is, vindt haar moeder het toch ook wel lief van Vera dat ze dit gedaan heeft. 
De moeder van Jasmine, die mag gaan boetseren, is helemaal verrast dat Jasmine onthouden heeft dat haar moeder dit graag wil. Jasmine geeft aan dat ze had gehoord dat ze dit tegen een tante zei en nu mag ze de cursus gaan doen. Ze vindt het heel spannend.

Als de meiden weer bij elkaar zitten, de maandag na moederdag, vertellen ze wat hun moeder vond van het ontbijt en het cadeau. “Weet je dat ik nog samen met mijn vader heb gekookt?” vertelt Jasmine. Vera en Kim beginnen te lachen. “Jij en koken. Je kunt niet eens een ei bakken!” roept Vera lachend. Ook Kim wil nog iets zeggen, maar Jasmine kijkt hun boos aan dat ze niks zegt. “Okee sorry,” zegt Vera. En dan vertelt Jasmine dat ze samen met haar vader een vijfgangen diner heeft gemaakt en wat ze hadden gekookt. 
Vera vertelt dat ze uit eten zijn geweest, omdat haar moeder dit graag wilde.

Kim vertelt dat ze samen met haar zus voor iedereen heeft gekookt, want haar opa en oma waren er ook. 
Een geslaagde moederdag dus voor de moeders van Vera, Kim en Jasmine. Op naar een nieuw jaar om te bedenken wat jij je moeder dan gaat geven. En let goed op hoor: je moeder zegt vast wel wat ze graag wil hebben, schrijf het op en verras haar met moederdag.

©2003 Radna voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie