Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 102 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Met Moederdag uit varen

“Ik heb een te gek idee om te doen op moederdag”, zegt Vera als de meiden weer eens bij elkaar zijn. “Oh, vertel eens wat voor een te gek idee je hebt”, zegt Kim. “Nou, zoals jullie weten hebben wij een boot. Is het niet leuk om met onze moeders en oma’s, die nog goed te been zijn, een dagje het water op te gaan. Wij zorgen voor een picknick en zo kunnen onze moeders genieten met hun moeder van een echte moederdag”, legt ze uit. In eerste instantie kijken de meiden even vreemd. “Is het wel een goed idee om met onze oma’s het water op te gaan?”, wil Jasmine weten. “De mijne is helemaal gek van het water. Het liefst gaat ze elke keer mee. Soms willen we ergens een nachtje blijven slapen en dan kunnen we haar niet terugbrengen en op de boot slapen dat wil ze liever niet. Maar een dagje mee vind ze echt helemaal te gek”, zegt Vera. “Ja, ik vind het wel heel erg leuk om te doen, daar niet van, maar ik wil het wel even met mijn vader overleggen. Mogen die dan trouwens ook mee of is het alleen voor onze moeders en oma’s?”, wil Kim weten. “Eigenlijk is het moederdag, maar ik denk dat onze vaders het ook wel erg leuk zouden vinden. Weet je wat, wij bespreken het thuis met onze vaders en dan komen we er morgen op terug. Vraag jij dan aan je vader of het kan. Je weet maar nooit, misschien vind hij het te gevaarlijk”, zegt Jasmine.

ZeilbootDe volgende dag zitten al heel snel drie lachende meiden bij elkaar.“Mijn vader denkt alleen dat mijn oma niet mee gaat. Hij denkt dat ze het eng gaat vinden en dan kunnen we meteen weer terug. Tevens doen ze hele leuke dingen in het bejaardentehuis. Mijn vader denkt dat ze liever daar wil blijven”, zegt Jasmine. “Mijn vader denkt dat mijn oma maar wat graag mee wilt. Met jou oma samen is het ook nog heel gezellig. Alleen dacht mijn vader dat we niet met zijn allen op jullie boot kunnen”, zegt Kim. “Ik heb het ook met mijn vader over gehad en hij vond het een erg leuk idee. Hij betaalt mee aan de boodschappen en als ik uiterlijk 12 personen mee vraag dan kan iedereen op de boot”, zegt Vera.“Is de boot van jullie dan zo groot dat er wel 12 mensen op kunnen¬¬?”, wil Kim weten. “Om er een dagje mee weg te gaan is hij groot genoeg. Om te slapen hebben we maar 6 plekken. Maar die hebben we voor een dag niet nodig en laten we er vanuit gaan dat er op moederdag super mooi weer is”, zegt Vera.

Als moederdag nadert weten de moeders nog steeds niet wat er die dag gaat gebeuren.
Ze hebben door dat zowel de meiden als de vaders iets met elkaar bekokstoven, maar ja wat, daar komen ze maar niet achter. Op moederdag is iedereen al vroeg uit de veren.
De meiden zijn in de keuken bezig om een ontbijtje te maken. Ze hebben afgesproken dat ze eerst thuis ontbijten, zodat ze met goed gevulde magen op de boot stappen. Vera is de dag ervoor met haar vader boodschappen wezen doen voor het boottochtje en zijn nu alles al in de auto aan het zetten. Maar nog heeft de moeder van Vera niets door. Als papa na het ontbijt aankondigt dat hij even snel weg moet snapt mama er helemaal niets meer van. “Lieverd ik denk dat jij je sportief aan moet kleden en dan ben ik er zo ook weer”, zegt papa nog net als hij de deur uitgaat. Mama en Vera gaan zich aankleden, maar mama snapt er nog helemaal niets van. Als een klein uurtje later Jasmine en Kim met oma en ouders voor de deur staan begrijpt ze er helemaal niets meer van.
“Hebben jullie enig idee wat er gaat gebeuren?”, vraagt ze. Maar net als de mama van Vera weten de andere mama’s er ook helemaal niets van.

“Ik denk dat we maar heel even moeten wachten en dan zullen we het snel horen”, zegt Jasmine’s moeder. Maar dat hadden ze gedacht. Als de vader van Vera eraan komt met oma wordt het steeds meer een raadsel. “Ik denk dat het tijd is om in de auto te gaan. Kom laten we gaan!”, roept Vera naar iedereen. Iedereen stapt in en daar gaan drie auto’s achter elkaar weg. De moeder van Vera ziet als ze er bijna zijn dat ze gaan varen met de boot, maar de moeders van Jasmine en Kim komen er pas achter als ze bij de boot staan.
“Oh, te gek we gaan met zijn allen varen!”, roept de moeder van Kim enthousiast. ‘Oké, nu mogen jullie het weten. Jasmine, Kim en ik hebben een Moederdag georganiseerd op het water samen met de oma’s die mee durven en willen. We gaan een lekker stukje varen en vanavond zijn we weer terug.
Ze gaan aan boord en iedereen neemt een plaatsje in. De moeder van Vera en Vera zelf helpen mee om af te meren want die doen dat anders ook. Als ze lekker aan het varen zijn gaat mama lekker zitten en de meiden zorgen voor koffie en thee met een stukje moederdagtaart. “Oh meisjes jullie hebben ook aan alles gedacht”, zegt de oma van Vera.
“Ja, oma het is immers moederdag dus daar hoort ook iets lekkers bij. Wacht maar af wat er nog meer komt”, zegt Vera lachend.

PicknickmandHet is heerlijk weer. De zon schijnt lekker en de oma’s worden goed in de zonnebrandcrème gezet. De meiden liggen voor op de punt in hun bikini tot dat het tijd is voor de lunch.
In overleg met de vader van Vera, is alles in kannen en kruiken geregeld. Ze meren aan op een heel mooi klein eiland en de meiden maken de picknick in orde. De vaders helpen de oma’s van boord en maken nog een kleine wandeling over het eilandje. Als iedereen terug is hebben de meiden een grote maar vooral uitgebreide picknick staan.
Kim wil nog graag iets zeggen: “Lieve moeders, dus ook de twee oma’s want die zijn ook moeders. Voor jullie hebben we hier een heerlijke picknick staan omdat het moederdag is. En aangezien onze vaders mee mochten voor de gezelligheid willen we eigenlijk dit dagje ook een beetje vaderdag maken. We kunnen immers over een paar weken niet weer het water op. Voor de vaders zijn er dan ook bierbroodjes en vraag ons niet wat het is, het leek ons gewoon leuk om te kopen. Dan wensen we jullie een heerlijke picknick toe en nog een fijne dag”. Er volgt applaus en dan wil de vader van Vera nog iets toevoegen: “Lieve meisjes we danken jullie hartelijk voor de leuke dag die jullie georganiseerd hebben. En als beloning hebben wij als vaders besloten om vanavond met zijn allen uit eten te gaan en wij betalen. Dat cadeau krijgen jullie van ons”.

Vera begint heel hard te lachen en iedereen kijkt haar aan. “Wat is er Vera?”, wil haar moeder weten. Al lachend kunnen ze net verstaan: “Dan is ’t voor iedereen feest”. “Ja, daar heb je gelijk in. Jullie organiseren een dagje weg voor moeders. Jullie maken er tegelijk een vaderdaguitje van. Dit is wel heel erg lachwekkend”, lacht haar moeder. En iedereen moet er erg om lachen. “Nou, maar dit willen we wel elk jaar hoor meisjes”, zegt de oma van Kim lachend.

En zo genieten ze van een heerlijke picknick op het eiland. Het weer blijft heel erg mooi en als ze weer gaan varen vallen de oma’s in slaap. Iedereen houdt hier rekening mee en langzaam varen ze terug naar de haven. Daar legt de vader, moeder en Vera de boot weer netjes aan en ruimen ze met zijn allen op. Ze gaan nog heerlijk naar een restaurant aan de haven en als iedereen weer naar huis gaat zijn ze allemaal rozig van het varen de hele dag.
De meiden liggen vroeg en moe, maar voldaan in bed.
Het was immers een te gekke moederdag!

Een zonnige moederdag gewenst!

©Radna 2007 voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie