Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 100 guests and no members online

User Rating:  / 4
PoorBest 

Moppen Sinterklaas 1

Een man gaat naar België

AZ030sint

 Een man gaat naar België. Als hij op de snelweg rijdt ziet hij een jongetje midden op de snelweg vissen. De man denkt: Wat is België toch een raar land! Een tijdje later komt hij een man tegen in een rubber bootje, ook midden op de snelweg. Dit is echt een raar land, denkt de man. Weer even later ziet hij Sinterklaas in zijn stoomboot, ook weer midden op de snelweg. Nou wordt het toch te gek, denkt de man. Als hij even later een politieagent ziet zegt hij: " U moet toch eens even een stukje terug gaan kijken, daar doen ze heel raar!" " Het is goed hoor", zegt de agent "Hou mijn fiets maar even vast dan zwem ik er wel even heen"

 

Sinterklaas en Zwarte Piet

Sinterklaas en Zwarte Piet lopen door de stad. Dan vraagt Zwarte Piet aan Sinterklaas: "Sinterklaas mag ik in het midden lopen?"

 

Een nieuwe fiets

AZ088sintEen heel arm jongetje wil graag een nieuwe fiets voor Sinterklaas. Maar zijn weduwe moeder kan die niet betalen. Moeder stelt voor om een brief aan Sinterklaas te schrijven waarin hij desnoods om geld voor een nieuwe fiets kan vragen.
Afijn zo gezegd zo gedaan en de brief is gepost aan
'Sinterklaas, Madrid te Spanje'.
Bij de PTT komt deze brief binnen en iedereen slaat een ach en wee wat zielig en wat moeten we hier nu mee. Dus een PTT medewerker opent de brief en leest hardop voor:

LIEVE SINTERKLAAS,
Ik ben een jongetje van 8 jaar en ik wil heel graag een nieuwe fiets. Helaas is mijn vader overleden, de uitkering is niet hoog dus kan mijn moeder die fiets niet betalen. Ik ben altijd heel lief, ik verzorg mijn zieke moeder en oma en pest nooit mijn zusje. Een nieuwe fiets kost maar 150 gulden. Alsjeblieft, Sinterklaas, wilt u mij helpen?
Liefs, Jongetje

Afijn, de PTT post afdeling is zo ontroerd dat ze een inzamelingsactie houden voor het jongetje om een nieuwe fiets te kunnen kopen. Ze halen 138 gulden op en sturen het geld precies op 5 december op naar het jongetje. Het jochie opent de envelop en treft een brief van Sinterklaas aan met het geld voor de nieuwe fiets. Jongetje blij maar toch een beetje teleurgesteld dat het niet precies 150 gulden is zodat hij zijn fiets nog niet kan kopen. Het jochie schrijft een brief terug aan Sinterklaas en doet 'm wederom op de post 'Sinterklaas - Madrid - Spanje'.
De volgende dag komt ie bij de PTT aan en alle PTT'ers gaan helemaal uit hun dak.."JONGENS een brief van het jongetje". 1 persoon opent de envelop en leest de brief hardop voor.

LIEVE SINTERKLAAS,
Hartelijk bedankt voor het geld voor mijn nieuwe fiets!! Heel lief van u maar ik kwam 20 gulden tekort dus ik kan nog mijn fiets niet kopen.
want die . ! . bij de post hebben er 20 gulden uitgehaald...

 

Een schimmel

Mama," vraagt Liesje. "wat is eigenlijk een schimmel?" "Een schimmel, liefje, dat is een heel wit paard, net als dat van Sinterklaas."
"Waarom moet dat paard van Sinterklaas dan per see op mijn boterham zitten?!"

 

Van Sinterklaas

AZ108sintEen agent staat met z'n paard voor het stoplicht te wachten. Naast hem staat een klein jongetje op z'n fietsje. De agent kijkt naar beneden en zegt: "Mooi fietsje heb je daar, zeker van Sinterklaas gekregen?" "Ja meneer", zegt het ventje. "Wil je dan de volgende keer aan Sinterklaas vragen of hij er een achterlicht op zet?" Het mannetje kijkt naar het paard van de agent en zegt: "Mooi paard hoor zeker van Sinterklaas gekregen?" "Ja mannetje", zegt de agent. Het ventje kijkt naar boven en zegt:  "Wil je dan de volgende keer aan Sinterklaas vragen of hij 'het' eronder hangt i.p.v. erop zet ?"

 

 

Vergeten?

In een winkelcentrum in Schiedam vroeg Sinterklaas aan een meisje hoe ze heette en kreeg alleen een boze blik. Sinterklaas herhaalde de vraag. Tenslotte zei ze verontwaardigd: 'Dat heb ik je vanmorgen in Rotterdam verteld en nu ben je het al vergeten!'

 

Speelgoed

Kees, waarom breng je al je speelgoed naar zolder? Dat wil ik daar verstoppen, mamma, anders denkt sinterklaas dat ik alles al heb.

 

Pakjesboot

AZ081sintSinterklaas vaart met z'n pakjesboot op zee.
Plotseling stoot het schip op een rots.
Er zit een gat in de bodem waardoor het water naar binnen gutst.
Maar dan komt één van de Pieten op een idee
en begint ernaast nog een gat te boren.
"Piet, wat doe je nou?" roept Sint.
"Ja," zegt Piet, "Zo kan het water er ook weer uitstromen."

 

Snoep

Jantje zit bij Sinterklaas op schoot en Sinterklaas tikt met zijn vinger op de neus van Jantje en zegt; "Jij houdt van snoepjes he, dat zie ik aan je snoetje."
Zegt Jantje; "Jij houdt van vis hè, Sinterklaas."
De Sint lacht en vraagt; "Hoe zo dan Jantje."
"Nou dat ruik ik aan je vinger." 

 

Pakjes

Vraag: Als Zwarte Piet in zijn ene hand 12 pakjes heeft en in de andere hand 20. Wat heeft hij dan???????
 
Antwoord: GROTE HANDEN

 

Zoeken

advertentie