Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 71 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Olivier en een speciale vaderdag

Het is nog een paar nachtjes slapen en dan is het vaderdag. Mama is papa al een paar dagen aan het plagen of hij eigenlijk wel iets van de kinderen zal krijgen. Je krijgt immers alleen maar een cadeau als je lief bent geweest. En is papa wel elke dag lief? Olivier en Martijn zijn ervan overtuigd dat papa ook wel is een keertje boos is. Soms is hij boos op Olivier en Martijn of hij is boos op zijn werk. Maar dat geeft niet iedereen is wel een keertje boos en daarom kan je nog wel een cadeau verdienen. En op vaderdag hoort er gewoon een cadeau bij, net als mama op moederdag ook cadeaus heeft gekregen.


dokterPapa komt net de kamer binnen lopen als mama en Martijn samen met Tess iets aan het maken zijn. “Niet binnen komen”, roept mama. Papa doet vlug de deurdicht en gaat het kantoortje in. In het kantoortje zit Olivier. “Wat ben jij nou aan het doen?’, vraagt papa. “Ik ben aan het schrijven”, zegt Olivier. “Voor school moet ik een verhaaltje schrijven over iets wat ik heel leuk vind”. Papa kijkt op het blaadje van Olivier en ziet dat Olivier aan het schrijven is over dokter zijn. Papa is ook dokter en Olivier zal daarom wel een verhaal over ‘dokter worden’ schrijven. “Papa, je mag nu wel de kamer in”, gilt Martijn door het huis. “Papa!!”. “Ja ja, ik hoor je wel”, roept papa terug.


Olivier gaat ook mee met papa naar de kamer. Mama zit met Martijn en Tess voor de televisie. “Het is bijna vaderdag”, zegt Martijn tegen papa. “Ja, dat klopt. En ik wil jullie nog zeggen dat ik dan niet thuis kan zijn”, zegt papa. Mama kijkt papa aan en vraagt: ”Waarom dan niet? Heb je dienst in het ziekenhuis?”. “Ja. Een collega is ziek en niemand kan de dienst overnemen en als er dan niemand anders is ben ik degene die het over neemt”, zegt papa. Olivier kijkt naar mama, zo van dit is niet leuk, maar ja papa kan er ook niets aan doen. “En de cadeautjes nu? Krijg je die dan ook niet?”, vraagt Martijn. “Die kunnen we papa wel geven, alleen niet zondag als het vaderdag is”, zegt mama. “Wanneer doen we het dan?’, vraagt Olivier. “We kunnen de cadeautjes zaterdagavond geven. Dan mogen jullie later naar bed toe. Het is dan al bijna zondag”, zegt mama. “Maar als papa er ‘s morgens niet is kan hij geen broodjes op bed krijgen “, zegt Olivier. “Nee, dat kunnen we dan niet brengen, dat zullen we dan een ander keertje doen”, antwoord mama. Ze vinden het heel jammer dat papa moet werken maar de zieke mensen willen beter worden en daar hebben ze papa voor nodig.


Zaterdagavond is het heel gezellig in de kamer. Op de grond onder een doek liggen een paar cadeautjes. Op tafel staan koekjes, zelfgemaakt door mama en Olivier, en koffie, yogo en warme chocolademelk. Het lijkt nu net of er iemand jarig is. Als eerste mag Tess haar cadeau geven. Het cadeau is eigenlijk van Tess en mama samen. Net als het cadeau van mama voor moederdag die had papa gekocht namens hemzelf en Tess. Papa krijgt een nieuwe koffer om mee te nemen naar het ziekenhuis. Papa had wel een koffer maar die was te klein geworden. Papa is er heel erg blij mee. Meteen krijgen mama en Tess een dikke kus. Het volgende cadeau is van Martijn. Martijn heeft een muismat gemaakt. Die kan papa onder de muis leggen van de computer. Op een papier heeft hij tekeningen gemaakt met boven in een foto van hem. Het is een heel fleurige muismat en papa is er heel erg blij mee.


Als laatste is Olivier aan de beurt. Olivier heeft op school een kijkdoos gemaakt. In de kijkdoos zitten allemaal dingen die papa in het ziekhuis gebruikt. Aan het plafond van de kijkdoos hangt een lampje, daarmee kan hij goed naar de mensen kijken en verder staat er een tafel, een kast en allemaal andere dingen in. Papa is er heel erg blij mee en verteld dat hij het mee gaat nemen naar het ziekenhuis. Op kantoor is er nog wel een plaatsje waar de kijkdoos kan staan en zo kan iedereen het mooie cadeau zien. Je kunt wel zien dat papa heel erg verwend is. Met zijn allen drinken ze nog iets en nemen ze een eigen gemaakt koekje voordat er tanden worden gepoetst en de kinderen naar bed gaan.


De volgende morgen is papa al vroeg weg, Olivier is ook best vroeg wakker en gaat naar beneden. Daar zit mama in de keuken een kopje thee te drinken. “Heb jevlag met lekker geslapen?”, vraagt mama. Olivier knikt nog een beetje slaperig van ‘ja’ en daar blijft het bij. Na een boterhammetje en een kopje thee is Olivier veel beter aanspreekbaar. Als Olivier aan zijn boterham begint komt net Martijn de keuken binnen en mama hoort ook Tess al boven. Als ze met zijn alle in de keuken zitten vraagt mama: “Zullen we papa op zijn werk gaan verrassen met een picknick op kantoor”. De jongens roepen heel enthousiast ja en samen met mama gaan ze de mand klaarmaken. Mama doet er koffie in, drinken voor de kinderen, een paar gekookte eitjes, broodjes, boter en beleg. Tess krijgt vast in de keuken een broodje en ook Martijn wil vast een broodje. Mama weet toch wel dat ze zo bij papa in het ziekhuis nog wel iets nemen.


Als ze met de picknickmand in het ziekhuis komen horen ze dat papa naar een zieke mevrouw is, maar ze mogen wachten in het kantoor van papa. De zuster houdt papa in de gaten. Als hij eraan komt zegt de zuster dat papa even naar kantoor moet, omdat daar iemand op hem wacht.


Mama legt een deken op de grond en samen zetten ze alles vanuit de picknick mand op het kleed. Nu nog heel even wachten op papa en dan moet je wel stil zijn anders hoort papa je al. Tess steekt haar vingertje in haar mondje en ook Olivier en Martijn zijn heel stil.


Als dan de deur eindelijk opengaat staat papa heel verbaasd te kijken. “Wie hebben we hier nu?”, vraagt papa. “De zuster zei dat er een meneer in mijn kantoor is. En nu jullie zitten hier?”. “We komen jouw verrassen met een ontbijtje”, zegt Olivier. “Je bent nu bij de zieke mensen en kan niet thuis eten en mama heeft gevraagd of we bij jouw willen ontbijten voor vaderdag”. “Ik ben heel erg blij dat jullie bij mij komen ontbijten. Zullen we dan maar snel iets gaan eten voordat ik weer opgepiept word door de zuster”, zegt papa.


Papa wordt niet opgepiept door de zuster, maar na een uurtje is het toch weer tijd dat papa naar de zieke mensen gaat kijken. Papa helpt mama met inpakken van de picknickmand en ondertussen krijgt de zuster van Martijn een bolletje en dan is het toch echt tijd om weer verder te gaan. Na dikke kussen aan papa te hebben gegeven gaat mama met de kinderen onderweg naar de opa’s.


Want voor de opa’s is het ook vaderdag. Het is mooi weer en opa en oma zitten in de tuin. Bij opa en oma zijn ook neefjes en nichtjes waarmee Olivier en Martijn lekker in de tuin kunnen spelen. Bij oma mag Tess even een slaapje doen, ze was ook zo vroeg wakker. Tussen de middag eten ze een boterham bij oma, maar de neefjes en nichtjes zijn alweer naar huis. Aan het einde van de middag gaat mama met de kinderen naar de andere opa. Bij die opa en oma gaan ze warm eten. Opa en oma vonden het niet leuk dat papa moest werken vandaar dat ze dan mogen komen eten bij opa en oma. Bij opa en oma staan er frietjes op tafel, gebakken aardappeltjes en verschillende soorten groenten. Als toetje is er kleurenvla met muisjes. Iedereen smult er goed van en nadat mama heeft geholpen met de tafel af te ruimen en opa nog met de kinderen heeft gespeeld gaan ze naar huis.


Thuis stopt mama de kinderen in bad en daarna gaan ze naar bed. Bij opa en oma vandaan is het al iets later geworden en daarom gaat Olivier ook meteen naar bed, anders mag hij nog wel even mee naar beneden, maar morgen moet hij weer school.


Papa is nog niet thuis, dat vindt Olivier wel heel jammer, maar dat houdt wel in dat papa morgen Olivier uit school komt halen. Nu eerst maar goed slapen om morgen naar school te kunnen.

© Radna 2002 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie