Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 23 guests and no members online

User Rating:  / 2
PoorBest 

De Meiden: We gaan schaatsen

Zullen we  morgen met zijn allen gaan schaatsen”, vraagt Kim aan Vera en Jasmine, “Richard belde en die stelde het voor”. “Ja lijkt me heel leuk, nemen we broodjes mee en drinken dan hebben we een winter picknick”, zegt Vera. “gaan jullie maar schaatsen met de jongens”, zegt Jasmine. “He doe niet zo flauw. Jij gaat ook mee hoor”, zegt Kim. “Nee, ik ga echt niet mee, sinds ik vorig jaar zo hard ben gevallen en mijn enkel brak durf ik echt niet meer”, zegt Jasmine. “Ga dan mee voor de gezelligheid, je hoeft echt niet te schaatsen”, zegt Kim. “Ja lekker gezellig. Zijn jullie de hele tijd weg en sta ik daar maar”, zegt Jasmine.

Als Jasmine naar beneden is om drinken te halen belt Vera snel naar Alex op. Toevallig zijn Marc en Richard er ook en ze spreken af dat ze morgen gaan schaatsen. Gelijk vertelt Vera aan Alex dat Jasmine niet mee wilt omdat ze niet meer durft te schaatsen. “Probeer toch maar of ze mee gaat. Marc kan haar dan wel opnieuw leren schaatsen”, zegt hij. “Dat doet ze echt niet. Ze werd net boos toen wij al zeiden dat ze mee moest, maar we proberen het nog wel”, zegt Vera en hangt snel op als ze Jasmine de trap op hoort komen. 
“Hoe laat hebben jullie eigenlijk afgesproken met de jongens om te gaan schaatsen”, vraagt Jasmine. “We zouden tegen 11.00uur op het vijvertje zijn. Waarom vraag je dat”, antwoordt Kim. “nou ik denk dat ik toch even mee ga. Kan ik kijken hoe goed Marc kan schaatsen. Ik heb hem nog nooit zien schaatsen”, zegt Jasmine. Vera en Kim kijken elkaar aan maar zeggen niks. “Maar echt ik ga mee en niet om te schaatsen. Als iemand dat wel wilt ben ik gelijk weg”, vult Jasmine nog even aan.
warme chocolademelkDat hebben Vera en Kim al eens eerder mee gemaakt, dus ze beloven dat ze niks zullen doen. Het is zaterdag 10.30 uur en Jasmine gaat vast naar Vera waar Kim ook heen zal komen. “Ik heb een zak met belegde bolletjes”, verteld Jasmine als ze Vera ziet. “Ik heb de warme chocolademelk klaar en bekers en Kim zou nog krentenbollen halen”, zegt Kim, “O, kijk daar is Kim al”. “Hebben we genoeg voor ons en de jongens” vraagt Kim. “Genoeg joh. Jasmine heeft belegde broodjes bij zich en op is op”, zegt Vera. 
Met een tas vol lekkere dingen lopen de meiden naar het park waar de jongens ook om 11.00 uur zouden heen gaan. Het is er nog niet druk en gelijk binden Vera en Kim de schaatsen eronder om het ijs op te gaan. “Vindt je het niet erg dat we vast gaan schaatsen?”, vraagt Kim. “Nee, natuurlijk niet. Ik kijk wel naar jullie en trouwens de jongens komen zo ook”, zegt Jasmine.

De meiden schaatsen over het ijs en maken rondjes. Ze hebben de grootste lol en Jasmine zit het van de kant af te bekijken. “He meisje”, hoort Jasmine opeens achter zich en daar zijn de jongens. “Krijg je het niet koud”, vraagt Marc als hij een kusje op de wang van Jasmine drukt. “Nee natuurlijk niet. Ik zit op een deken en heb een skibroek aangedaan”, antwoord Jasmine. “Vind je het erg als wij ook het ijs op gaan?”, vraagt Alex. Jasmine schud van nee en daar gaan de jongens.

Na een poosje komt Vera van het ijs om even bij Jasmine te zitten. Ze begint het koud te krijgen en Jasmine haalt een beker warme chocolademelk te voorschijn. “Daar zal je wel van opknappen”, zegt Jasmine. Even daarna komen ook de ander van het ijs en Jasmine zorgt voor een broodje en chocolademelk. Na een half uurtje is iedereen weer warm en gaan ze het ijs weer op. “He Jasmine, wil je het ijs niet op”, vraagt Marc. “Nee, ik wil echt niet meer. Ben zo bang dat ik weer val en een gebroken been krijg”, zegt ze. “Ook niet als ik je goed beet hou en Alex of Richard je aan de andere kant beet houden?’ vraagt Marc. Maar een stellig nee, van Jasmine’s kant en Marc vraagt het niet meer. “Je mag best gaan schaatsen hoor, je hoeft niet bij mij te blijven zitten. Ik vermaak me wel”, zegt Jasmine. En hup daar is Marc alweer op het ijs. Toch vind Jasmine het niet zo leuk dat iedereen aan het schaatsen is en zij op de kant zit. Zonder dat ze het in de gaten hebben loopt Jasmine naar huis en ploft op de bank neer. “wat is er met jou aan de hand”, vraagt haar moeder. “Iedereen is aan het schaatsen en ik kan het niet meer”, zegt Jasmine. “Kan je het niet meer of durf je het niet meer?” vraagt haar moeder. “Oké, ik durf niet meer. Ik wil niet weer een gebroken been hebben net als vorig jaar”, antwoord ze. “Schat, zegt mama, dat krijg je heus niet weer. Vorig jaar keek die man niet zo goed uit. Die heeft je en duw gegeven waardoor je niet kon stoppen en viel. Dat houdt niet in dat je helemaal niet meer kan schaatsen”, zegt mama.

Daar gaat de bel. Vlug zegt Jasmine “zeg maar dat je niet weet waar ik ben”. “ben je zomaar weggelopen?”, vraagt mama nog. Maar Jasmine’s antwoord hoort mama niet. Daar komt Marc de kamer in lopen:”Hé waar was je ineens gebleven?”, vraagt hij. “Ik ben hier”, antwoord ze. “Jasmine wil graag schaatsen maar durft niet meer omdat ze bang is dat ze valt”, zegt mama. “Mam, moet je dat nu zeggen”, reageert Jasmine. “Ooh, maar ik wist allang dat ze bang was, mevrouw. Ik heb gezegd dat we haar wel leren schaatsen, maar dat durft ze niet”, antwoordt Marc. “Jasmine is bang om te vallen. Ik denk dat ze heel graag wilt schaatsen meer niet met zoveel mensen om haar heen. Of wel Jasmine?”, vraagt mama. “Nou ik weet dat de anderen naar het huis zijn van Alex. Hij was nat geworden. Hij is uitgegleden over een hoopje poep van een eend en meteen vroeg hij of we allemaal bij hem thuis iets komen drinken. Ik heb gezegd dat ik naar Jasmine ging. Zullen we dan samen naar het park gaan en kijken of het lukt?”, vraagt Marc. Mama dringt ook aan dat ze het maar eens moet proberen en haalt de schaatsen van Jasmine van zolder. En daar gaan Marc en Jasmine dan op naar het park.

In het park is het al heel rustig geworden er zijn nog maar een paar kinderen aan het schaatsen, maar daar hebben zemeisje op schaatsen geen last van. Jasmine bindt de schaatsen onder en gaat met Marc naar het ijs. Ze houdt Marc wel heel stevig beet want haar knokkels van haar handen worden helemaal wit. “Je hoeft me echt niet te knijpen hoor”, zegt Marc. Jasmine lacht voorzichtig en dan staat ze op het ijs. Het is een beetje vreemd om weer op het ijs te staan en heel voorzichtig gaan ze over het ijs heen. Als Jasmine een stukje op het ijs is wil Marc haar loslaten, maar daar wil Jasmine nog niks van weten. “Ik wil je wel vasthouden hoor”, zegt Jasmine, “Ik wil niet weer vallen”. “Je gaat niet vallen”, zegt Marc. Na een half uurtje schaatsen ze alleen nog maar hand in hand en het gaat steeds beter met Jasmine. Wat Jasmine niet weet is dat haar moeder gebeld heeft naar Vera om te zeggen dat Jasmine met Marc aan het schaatsen is en vanaf de kant staan ze het te bekijken. Als Jasmine opeens helemaal alleen aan het schaatsen is beginnen Vera en Kim heel hard te gillen en juichen: ” Goedzo Mine, ga zo door. Je kunt het wel”. Jasmine schrikt zo van het gegil en gejuich dat ze dreigt te vallen. Gelukkig is Marc in de buurt en geeft een hand en zo kan Jasmine weer door schaatsen.

Als Jasmine van het ijs af gaat vallen de meiden haar om de nek. “Zie je nu wel dat het je het kunt en dat je niet bent gevallen”. “Ja, dat heb ik gezien, maar dat kwam ook door Marc hoor dat ik ben blijven staan”, zegt Jasmine. En daarna geeft ze Marc een dikke kus op zijn wang. “Dit houdt dus in”, zegt Richard. “Morgen om 11.00 uur gaan we met zijn alle schaatsen. Wie verzorgt de broodjes en wie het drinken?”. “Ik denk dat wij nu aan de beurt zijn”, antwoord Alex. “De meiden hebben het vandaag gedaan, morgen zorgen wij voor alles”, zegt Marc.“Ik kan weer schaatsen en daarom trakteer ik op warme chocolademelk met slagroom bij mij nu thuis”, zegt Jasmine. Met zijn allen lopen ze naar het huis van Jasmine en daar maakt mama warme chocolademelk met slagroom. Ze is ook heel erg blij dat haar dochter weer durft te schaatsen...

 

©2002 Radna voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie