Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 88 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Olivier: Waar is de winter?

“Mama, jij hebt gezegd dat het winter is geworden. Dan hoort het toch koud te zijn en veel sneeuw te liggen. Dat zie ik altijd op de televisie”, roept Olivier naar zijn moeder. “Er hoeft niet altijd sneeuw te liggen. Het kan best zijn dat de winter wat warmer verloopt”, antwoord mama. Olivier snapt niet helemaal wat mama ermee bedoelt en vraagt verder ” Hoe bedoel je warmer verloopt? Wat is dat”, wil hij weten. Mama gaat proberen om het uit te leggen: “Als de winter komt is het meestal heel koud. Er ligt sneeuw, het water is bevroren en thuis hebben we hoog de verwarming aan. Deze winter is niet zo. Het is buiten veel warmer. Ik zie geen sneeuw of ijs. Dan zeg je dat de winter warmer verloopt. Laten we hopen dat het snel kouder wordt en dat we nog kunnen schaatsen of wel sneeuwballen gooien. Maar dat weet ik niet”. Olivier snapt het nu een beetje. “Er komt geen sneeuw of ijs als het warm blijft”, zegt hij. ”Ik snap het”.

Toch vindt Olivier het wel een beetje raar. Meestal als hij vakantie heeft ligt er sneeuw of kan hij met zijn vriendje gaan schaatsen en nu niet. Nu kan hij gewoon buiten basketballen zonder uit te glijden of crossen door de tuin.

vogel op tak“Mama, kunnen we niet ergens heen gaan waar het wel winter is. Waar sneeuw ligt of waar we kunnen schaatsen. Het is nu toch geen winter”, roept Olivier. “Olivier ik snapt best wel dat je in de winter wilt schaatsen of in de sneeuw wilt spelen, maar ik kan er niks aan doen dat dit er niet is. Laten we hopen dat we in je vakantie nog een beetje sneeuw krijgen. Ik zou echt niet weten waar we de winter kunnen zoeken”, reageert mama.

Het antwoord wat mama geeft vindt hij niet zo leuk en begint met zeuren: ”We kunnen toch naar de ijsbaan gaan?”. “Nee dat kan niet. Martijn moet ik helpen met schaatsen en Tess kan het al helemaal niet. Waar moet zij dan blijven. Nee geen denken aan”, is het antwoord van mama. Aangezien mama een kort antwoord geeft weet Olivier meteen dat hij niet door hoeft te zeuren.

Zaterdag is vaak de dag dat opa en oma even langs komen voor een kopje koffie zo ook deze morgen. “Opa vindt u het ook niet gek dat het geen winter is”, vraagt Olivier. “Geen winter? Hoe kom je daar nu bij?”, wil opa weten. “Ik zie buiten geen sneeuw. Ik kan niet schaatsen, dus dan is er toch geen winter”, antwoord hij. “Nee zo moet je dat niet zien Olivier. Als er geen sneeuw ligt en ook geen ijs, wil het nog niet zeggen dat het niet winter is. Ik zie de vogels niet, dus die zijn weg. De bladeren zijn van de bomen af. Dus voor mij is het wel winter”, zegt opa. “Mama zegt dat de winter warmer verloopt”, beantwoord hij weer. “Ja dat klopt. Anders hadden we wel sneeuw en ijs. Nu niet dus mama heeft wel gelijk dat de winter warmer verloopt”, is de reactie van opa. “Maar ik wil zo graag dat het winter is. Dat ik kan schaatsen ofzo”, zegt Olivier. “Ik snap best dat je dit wilt, maar ik kan niet zorgen dat het gaat sneeuwen of dat er ijs komt, dat bepaald de natuur zelf. Dat is niet aan mij”, reageert opa. “Wil jij dan iets met mij gaan doen?”, vraagt Olivier. Opa kijkt meteen naar oma en mama en snapt best dat Olivier iets winter-achtigs wil doen. “Ik ga er wel even over nadenken oké. Als ik wegga vertel ik je wel of we iets gaan doen te ja of te nee”, zegt opa.

Aangezien Olivier hier niet tegen in kan gaan besluit hij maar op de computer te gaan. Even bij speelzolder.com kijken. Wie weet hebben ze daar leuke ideeën of andere dingen dat hij toch een beetje in de sfeer kan komen van de winter. Mama vindt het na een tijdje wel heel verdacht dat Olivier zo stil is, ze besluit eens te gaan kijken. En tot haar verbazing ziet ze dat Olivier op speelzolder.com met de winter bezig is. “Heb je nu toch iets gevonden wat van de winter is?”, vraagt mama. “Ja, ik dacht op speelzolder hebben ze altijd wel wat van de winter. Daar ben ik nu aan het kijken. Ze hebben leuke ideetjes en verhalen erop staan. Ik heb al een spelletje gedaan”, reageert hij. Mama geeft hem een beker drinken en een koekje en laat hem verder gaan op de computer.

Als opa na een hele tijd binnen komt, wil hij ook wel is weten wat je kan doen op een computer. “Je moet het wel goed uitleggen, want opa is niet handig erin hoor”, roept opa. Olivier moet hier om lachen en verteld eerst wat speelzolder.com is. Opa vindt het een mooie site waar kinderen heel veel kunnen doen. Als hij de spelletjes ziet wil hij dat graag doen. “Het is voor kinderen hoor opa. Niet voor jouw”, roept Olivier lachend. “Toch wil ik dat wel is doen”, zegt opa. Opa zit achter de computer en speelt heel geconcentreerd het spel. Olivier zit naast opa en samen zijn ze zo druk bezig dat ze niet zien dat mama en oma staan te kijken. “Ik denk dat wij ook maar een computer moeten nemen”, lacht oma”, dan is opa helemaal zoet”. Mama lacht om het grapje van oma en samen gaan ze de lunch maken.

De mannen zijn bijna niet van de computer af te halen voor de lunch. “Kom nou, we kunnen lunchen”, roept mama. Aan tafel is het heel gezellig. Martijn is weer thuis na het spelen van een vriendje, en zit ook aan tafel. “Jongens, hebben jullie zin om volgende week woensdag met opa mee te gaan”, vraagt opa.”en waar gaan we dan naar toe?”, wil Martijn weten. “Dat ga ik jullie nog niet vertellen. Kleed je maar goed aan en dan zien jullie dat wel”, beantwoord opa. De jongens zijn reuze benieuwd wat opa dan met ze wil gaan doen.

Woensdagmorgen lopen de jongens tegen mama: ’Wat gaan we zo doen mama met opa’, ‘Zijn we de hele dag weg’. Mama geeft geen antwoord, ze wil niet verklappen tegen de jongens wat ze gaan doen. Dat zullen ze snel genoeg zien.

Als de auto van opa aan komt rijden sprinten de jongens naar buiten en zitten eerder in de auto voor opa even uit kan stappen. “O dus jullie willen meteen weg. Opa mag niet nog even een kopje koffie drinken?”, vraagt hij. “Jawel, wij wachten wel in de auto”, roept Olivier. “Nee dat vindt ik niet zo’n goed idee. We drinken met elkaar nog even wat en dan gaan jullie weg”, stelt mama voor.

Onderweg proberen de jongens er bij opa uit te krijgen wat ze gaan doen. Maar tot op het moment dat ze ergens naar binnen lopen weten de jongens het nog steeds niet.
“He opa, ik weet wat we gaan doen”, gilt Olivier. “Wat dan”, wil Martijn weten die het echt nog steeds niet weet. “Volgens pinguin op schaatsenmij mogen we skiën van opa. Ja toch opa”, vraagt Olivier. “Ja dat heb je juist. We hebben een afspraak met een meneer en die wil het jullie leren. Olivier loopt aldoor te vragen waar de winter blijft. Aangezien het buiten nog steeds niet koud is, dacht ik kom we zoeken de kou op”, antwoord opa. Olivier is heel erg blij en wil graag leren skiën.

Opa neemt een plekje in het restaurant dat ze zo op de baan op kunnen kijken. Als ze warme chocolademelk hebben komt een meneer uitleggen hoe het allemaal een beetje hoort. Wat je moet doen en wat je juist niet moet doen. “Doen jullie het niet goed kan je anders hard vallen en heb je zo iets gebroken”, zegt de meneer. De jongens beloven goed te luisteren.Olivier en Martijn gaan met de meneer mee en na een poosje staan ze zelf op de baan.

“Opa, het gaat heel goed”, gilt Martijn als ze opa zien. Opa zwaait naar ze en laat ze lekker verder skiën. Voor mama en oma maakt opa foto’s.Het skiën heeft opa gevraagd voor 2 uur. Met rode wangen komen de jongens er dan ook af. Nadat ze heerlijk hebben leren skiën en nog even in de echte sneeuw hebben mogen spelen. Nog even wat lekker eten, want van skiën krijg je trek en wat drinken en dan gaan ze weer naar huis.
Thuis vertellen ze alles wat ze hebben gedaan en laten ze zien wat de meneer allemaal voor heeft gedaan en hun na hebben gedaan. Als opa weer weg gaat, krijgt hij een dikke kus van de jongens. “Dank u wel opa, voor de echte winterdag”, roept Olivier. “Nu heb ik toch een beetje winter gehad hé mama. Het geeft niet als het buiten niet meer komt, ik heb het al gehad en vond het heel leuk”, is de reactie van Olivier.

 

©2002 Radna voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie