Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 89 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Zomerknutselen - Een fotolijstje met droogbloemen

 
 

Wat heb je nodig:

  • mooie bloemetjes (vers geplukt)
  • wc papier
  • een groot dik boek
  • twee even grote rechthoekige stukken karton
  • een schaar
  • lijm (liefst ook een lijm dat plastic op karton plakt)
  • plakfolie

Pluk bloemetjes die je mooi vind (denk er aan niet zomaar uit iemand zijn tuin!). Soms vind je op een speelweide hele mooie madeliefjes.

Open het grote dikke boek ergens onderaan. Leg op de open pagina aan de rechterzijde velletjes wc papier in twee lagen dik. Leg hierop voorzichtig de bloemetjes met het hart van de bloem naar beneden. Rangschik de blaadjes zodat ze mooi plat op het wc papier komen.

Leg hierop weer twee lagen velletjes wc papier. Doe het boek voorzichtig dicht. Laat de bloemen zo twee weken drogen bij voorkeur in een donkere koele ruimte (het liefst niet in een vochtige ruimte).

Na twee weken kun je verder. Pak een rechthoekig stuk karton. je kunt dit kleuren in je favoriete kleur of er een gekleurd papiertje op plakken.

Knip uit het tweede even grote stuk karton een rechthoek uit het midden. Je hebt nu een passe-partout (een rand). Ook deze kun je mooi kleuren, verven of beplakken.

Haal de gedroogde bloemen voorzichtig uit het boek, tussen het wc papier vandaan. Leg eerst de bloemen neer op het karton om te kijken hoe je ze het mooiste vind uitkomen.

Let erop dat de bloemen wel binnen de passe-partout passen. Als je weet hoe je ze wilt leggen kun je ze vastlijmen op het karton. Doe hierover voorzichtig de plakplastic. Dit is een heel precies klusje omdat plakplastic kan gaan bubbelen. Wrijf zoveel mogelijk de luchtbellen er met je vinger uit zonder de bloemen te beschadigen.

Als het plakplastic over de rand van het karton is gekomen kun je dit gewoon wegknippen.
Lijm nu de passe-partout erop. Je lijstje met droogbloemen is nu klaar.

Wil je er een hangend lijstje van maken dan kun je met een stevig plakbandje en een draadje een lusje op de achterkant plakken. 

Leuk als cadeau voor mama's, oma's, buurvrouwen, een vriendinnetje of iemand anders die van bloemen houdt.

Merel ©

 Margrieten

 

boek

 

 

Boek met tussenlegger

 

Schilderijtje

   

Zoeken

advertentie