Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 54 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 
 

 Meiden: Gaan de meiden met de jongens op vakantie?

 Huisvrouw

 

 

 

 

 

 

Tent

 

 

 

 

 

 

 

Houthakken

 

 

 

 

 

 

Man vrouw op terras

 

 

 

Als Kim die avond met haar moeder de vaat doet komt het gesprek vakantie weer boven. “Kim, je vader en ik hebben het over je vakantie gehad. En we hebben besloten dat je een weekje weg. Ho ho, voor je gaat gillen en springen en noem maar op willen we wel dat je je aan een paar regels houdt”. Kim kijkt al zuur maar besluit om naar haar moeder te luisteren want anders weet ze zeker dat ze niet weg mag. De regels waar ze zich aan moet houden zijn eigenlijk een beetje zoals Vera en Jasmine die hebben gekregen. Mobieltje mee, eigen tent slapen, goed op elkaar letten en voor elkaar zorgen. En uiteindelijk moet ze nog twee weken mee met haar ouders op vakantie. Das niet zo moeilijk, dus ze beloofd het. Want ze weet dat Vera en Kim ook nog met hun ouders op vakantie gaan. Een weekje weg is immers al heel leuk.

Meteen na de vaat springt ze op haar fiets en racet naar Vera. Daar komt ze helemaal buiten adem binnen en kan net uit haar woorden komen dat ze weg mag. De meiden hollen de deur uit om snel naar de overkant te gaan naar Jasmine. Die staat onder de douche. Ze wachten op haar kamer en zodra ze binnen loopt zeggen ze het haar meteen. Ze beginnen te juichen, gillen en krijsen dat haar ouders onder aan de trap roepen wat er aan de hand is. Er wordt gelachen en als Jasmine aan is gekleed vertellen ze aan haar ouders dat ze nu op vakantie kunnen. “En waar gaan jullie naar toe. Hebben jullie daar al over nagedacht?”, vraagt haar vader. Dat hebben de meiden niet gedaan. “We kunnen wel even kijken of de jongens bij elkaar zijn dan kunnen we vragen waar hun heen zouden willen”, zegt Kim.

De jongens zijn reuze blij dat Kim ook op vakantie mag. En gaan met elkaar plannen wanneer ze zouden gaan en waarheen. Dan moet er nog over nagedacht worden hoe ze er komen en terug gaan en dan nog moeten de meiden een tent kopen. Marc heeft blijkbaar zo’n grote tent dat de jongens daarin gaan en daar kan je ook zitten met zijn zessen als het weer wat minder is. Koken doen ze niet, dat is al één ding waar ze het heel snel over eens zijn.De volgende dag gaan de meiden op internet kijken welke tent ze mooi vinden en vragen dan aan de vader van Vera of hij zaterdag mee wilt om te kijken of die tent wel een goede keuze is.

De vader van Jasmine gaat die dag ook mee. Ze hebben het geld meegenomen wat ze verdiend hebben op Koninginnedag, dat was 100 euro. De tent die ze hebben gezien was 89 euro. Als ze daar komen zien ze zoveel tenten staan. Eerst lopen ze door de winkel heen, om is te zien wat er voor tenten allemaal zijn. “Jasmine, had jij dat plaatje bij je waar die tent op staat?”, vraagt Vera. Uit haar binnenzak van de jas haalt ze het plaatje en toevallig is het precies dezelfde als waar ze net bij staan.
“Kijk papa, dit is de tent die we zo leuk vonden”, zegt Jasmine tegen haar vader. De vaders bekijken de tent aan alle kanten en gaan er dan in.  “Het is een mooie tent, maar die we net hebben gezien, waar jullie zo heel hard langs liepen is wat groter, en ietsje goedkoper. Zullen we daar nog even kijken en dan mogen jullie zeggen welke het wordt”, zegt de vader van Vera.
Uiterlijke blijkt de tent waar ze nu staan veel mooier te zijn, dan de tent van het plaatje. De meiden kiezen er dan voor om toch die tent te nemen. Er komen nog luchtbedden bij, die ze later van de vader van Jasmine krijgen. Dus het geld wat over is mogen ze meenemen op vakantie. Van de vader van Vera krijgen ze een koelbox, voor houdbare dingen in te stoppen. “Dat is nog is leuk als je vader mee is. Dan krijg je nog iets”, zegt Vera. “Jammer dat mijn vader niet mee is.Wie weet hadden we van hem ook wat gekregen”, zegt Kim een beetje droevig. “Ach, kom op Kim, geeft niets. Wie weet brengt jouw vader ons wel weg. Dan hebben we van al onze ouders wat gehad”, zegt Jasmine.

Aan het einde van de ochtend komen ze weer thuis met tent en de gekregen spullen. Ze spreken af dat morgen middag mits het droog is de meiden in de tuin van Kim de tent op gaan zetten om te kijken hoe mooi hij is. En de vaders en moeders zien dan meteen hoe hij eruit ziet.
Zondag is het een stralende dag en de meiden zijn vroeg bezig met het opzetten van de tent. Het gaat perfect en heel makkelijk. “Tjee, wat zet je snel zo’n tent op. Ik dacht dat we er wel uren mee bezig zouden zijn”, zegt Jasmine. Vera en Kim lachen erom, want zij hebben wel vaker een tent opgezet, voor Jasmine is het de eerste keer.

Als ze er dorst van hebben gekregen besluiten ze binnen wat te gaan drinken. Ze zitten in de keuken als ze buiten na een poosje geroezemoes horen. Ze lopen naar buiten en wat zien ze daar. De ouders zitten in hun tent te genieten. De vader van Kim en Vera op een stoel en op de derde stoel staat een kleine radio. “Wat zijn jullie hier nu weer aan het doen?”, vraagt Kim.
”Nou we dachten als jullie weg gaan moeten jullie wel ergens op kunnen zitten. We hebben besloten om jullie tent een beetje in te richten. Jullie kunnen slapen. De melk en vleeswaren blijven koel, maar ergens op zitten zoals een stoel en tafel die hadden jullie niet. Dus tadaaa, hier hebben jullie het”, zegt de vader van Kim. Kim vliegt op haar vader af en geeft hem een dikke kus, daarna is haar moeder aan de beurt. Ook Vera en Jasmine bedanken haar ouders en dan kan eigenlijk de pret voor de meiden wel beginnen. Waar ze heen willen, dat weten ze nog niet. Zowel de meiden als de jongens gaan kijken waar ze heen willen. Volgende week zaterdag gaan ze is kijken wat het gaat worden. Dan wordt er meteen gebeld naar de camping waar wat vrij is en wat de kosten zijn. Want zowel de jongens als de meiden gaan op vakantie van het geld die ze zelf verdient hebben, hetzij met oppassen of met auto wassen of wat dan ook. Ze hebben het zelf verdiend.

© Radna 2003 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie