Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 86 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 
 

 Olivier op het strand

 Zandkasteel  

Het is een mooie zonnige dag. Papa en Mama vragen aan Olivier en Martijn of ze naar het strand willen. Natuurlijk word er heel hard “Ja” geroepen. “Het is wel een stukje rijden hoor”: roept mama. Dat vinden ze niet erg. Op het strand is het al heel erg druk. Allemaal papa’s en mama’s met kinderen.

Meteen doet Olivier alle kleren uit en al snel loopt hij alleen in zijn zwembroek rond. Papa en mama vinden het goed als Olivier naar de waterkant gaat, maar niet verder het water in. Olivier loopt naar het water en Martijn gaat met hem mee. “Alleen maar met je tenen voelen”, zegt Martijn. Maar nee, Olivier loopt veel verder het water in. Zo ver dat zijn zwembroek nat wordt. Het water voelt zo lekker warm aan dat Olivier nog iets verder loopt. Wie hoort Olivier daar roepen? Het is papa. Olivier moet een stukje terug komen en niet verder het water in dan zijn knieën. Een beetje boos loopt Olivier terug, want hij wil zo graag het water in. Olivier kan zwemmen, want hij heeft zijn A diploma en zijn B diploma, maar papa en mama vinden het een beetje gevaarlijk als hij alleen de zee in gaat.

Olivier en Martijn hebben het koud gekregen van al dat zeewater en lopen terug naar papa en mama. Daar zien ze dat Tess een koekje zit te eten en een glaasje limonade heeft. Al gauw krijgen Olivier en Martijn ook een glaasje limonade en een koekje van mama. Ze gaan lekker in het zonnetje zitten om een beetje op te warmen na al dat koude water.
Als ze alles op hebben en weer een beetje warm geworden zijn. Gaan Olivier en Martijn met papa een zandkasteel bouwen. Het kasteel word wel erg mooi en groot. Papa kan dat zo goed en vooral met de hulp van Olivier en Martijn gaat het nog beter.

Olivier wil graag een gang maken door het kasteel heen. En begint aan één kant te graven. Papa roept: ”Wacht nog even met verder graven anders gaat het kasteel stuk”. Maar Olivier is zo hard aan het graven dat hij niet luistert naar papa. Als Olivier bijna aan de andere kant van het kasteel is, gebeurt er opeens iets. Eén kant van kasteel stort helemaal in. Papa kijkt nu heel erg boos en zegt: “Waarom luister je nu niet naar me, Olivier? Het kasteel is nu aan jouw kant helemaal kapot”. Olivier kijkt eerst heel boos naar papa en daarna begint hij te huilen. “Je hoeft er toch niet om te huilen”, zegt papa. “Ik heb alleen tegen je gezegd dat je even moet wachten en daarna had je best een gang mogen graven”. “Ja maar, ik wilde graag zelf een gang graven, papa”, zegt Olivier. “Dat had je ook best gemogen maar de volgende keer moet je even wachten tot ik zeg dat het goed is. Oké?”, vraagt papa. Olivier knikt en papa begrijpt dat Olivier de volgende keer zal proberen te wachten.

Papa vindt nu wel dat Olivier moet helpen met het bouwen van het kasteel dat aan zijn kant stuk is. Olivier begint wild te scheppen en emmers met zand te halen. Al snel is het kasteel weer opnieuw gebouwd en samen met papa gaan ze een gang graven door het kasteel.

Als de gang klaar is en er kleine auto’s doorheen kunnen rijden, gaan Martijn en Olivier om beurten de auto’s er doorheen laten rijden. Dit is wel heel erg leuk vinden Martijn en Olivier.

De dag gaat wel heel snel aan het strand, want papa en mama roepen dat ze weer naar huis gaan. De zwembroek gaat uit en de kleertjes weer aan. In de auto krijgen ze allemaal een pakje drinken en een snoepje. Het is een heel vermoeiende dag geweest en al snel liggen Olivier, Martijn en Tess te slapen. Papa en mama zijn hier wel blij mee, want het is nog even een stukje rijden voordat ze weer thuis zijn.

 

© Radna 2002 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie