Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 56 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 
 

 Olivier op vakantie

 Auto

 

 

 

 

 

 

 

 

Emmer en schepje

 

 

 

 

 

 

 

livier gaat met vakantie. Papa en mama hebben besloten om dit jaar in Nederland te blijven. Bij de zee staat een groot huis waar ze met zijn allen kunnen logeren. Voordat Olivier en zijn hele familie weg kunnen moet er eerst nog heel veel gebeuren.

Mama vraagt aan Olivier of hij samen met Martijn in de tuin kan gaan spelen. Natuurlijk willen ze dit doen. Het zonnetje schijnt al buiten en dan kan je lekker in de zandbak spelen.
Papa en mama gaan ondertussen de koffers inpakken. “Mag ik zandbak spullen uitzoeken voor op vakantie”, vraagt Olivier. “Ja, natuurlijk. Kijk ook maar of het kleine badje in de schuur ligt. Die kan dan ook mee”, zegt moeder. Vlug gaan Olivier en Martijn naar de schuur om alle spullen te zoeken. Als een poosje later papa komt kijken hebben Olivier en Martijn wel heel veel spulletjes uitgezocht. Samen met papa gaan ze uitzoeken wat echt mee mag zoals scheppen, een harkje, emmertjes, een zandmolen en het badje. Het badje is voor Tess, daar kan ze in de tuin of op het strand in gaan.

Papa en mama zijn klaar met de koffers pakken en nu gaat papa de koffers in de auto zetten. Olivier en Martijn gaan helpen. De hele zware koffers draagt papa maar kleine tasjes en de zandspulletjes brengen Olivier en Martijn.
Als alles in de auto is holt Olivier naar binnen en zegt tegen mama dat Tess in de auto kan, zodat ze weg kunnen. Mama loopt nog even door huis of alles goed dicht zit en dan gaan ze weg. De buurvrouw zwaait ze uit. Het is een uurtje rijden, maar dat vinden ze allemaal niet erg. Tess en Martijn vallen in slaap en Olivier kijkt uit het raampje.
Als ze aan komen bij het huisje gaat papa eerst de sleutel ophalen. Daarna gaan ze allemaal naar binnen. Olivier en Martijn gaan kijken waar ze mogen slapen. Maar er zijn zoveel slaapkamers dat Olivier en Martijn een eigen kamer kunnen kiezen. Dan is er zelfs nog een slaapkamer voor Tess en papa en mama.

Als alle koffers binnen zijn besluit papa om met de kinderen naar het strand te gaan. Mama kan dan de koffers uitpakken zonder dat de kinderen erdoorheen lopen.
Olivier en Martijn nemen alle zandspulletjes mee. Op het strand is het niet zo druk dus kunnen ze vlak bij het water een kasteel bouwen. Olivier en Martijn hebben een zwembroek aan want dan kunnen ze ook water halen voor de gracht om het kasteel.

Na een paar uurtjes gaan ze terug naar het huis, want papa merkt dat Tess het strand niet meer zo leuk vindt en allemaal beginnen ze honger te krijgen.
Mama gaat vanavond niet koken dus gaan ze lekkere patatjes halen met kroketjes. Tess krijgt haar eigen eten maar mag ook een patatje mee eten. Na het eten gaan ze allemaal lekker in bad en dan naar bed. Morgen gaan ze nog zo veel doen, dus gaat iedereen vroeg naar bed.

Tijdens de vakantie gaat Olivier met papa, mama, Tess en Martijn vaak naar het strand, maar ook naar het dorp voor de boodschappen. Dat vindt Olivier helemaal niet erg want als je boodschappen gaat doen mag je iets lekkers uitzoeken en dan bij het huisje opeten.
De laatste dag van de vakantie mogen Olivier en Martijn zeggen wat ze gaan doen. Olivier wil graag naar het strand en Martijn wil graag zwemmen. Mama en papa besluiten om een picknickmand mee te nemen en dan op het strand te eten. Tess kan onder de parasol in de schaduw liggen slapen en ook in het kleine badje spelen. Want in de zee mag Tess niet, dat is te gevaarlijk. Papa maakt met Olivier een heel groot kasteel met een gracht eromheen en Martijn haalt water om de gracht te vullen. Mama maakt onder tussen foto’s, want je moet wel foto’s hebben van de vakantie.

Als het etenstijd is gaat iedereen onder de parasol zitten en eten boterhammetjes en drinken melk. Olivier en Martijn gaan al weer heel snel verder spelen, want ze gaan morgenochtend weer naar huis. Tess gaat slapen in de schaduw en dan komt mama ook nog even mee spelen in het zand. Als ze allemaal onder het zand zitten lopen ze de zee in en gaan zwemmen. De rest van de middag wordt er nog gespeeld en gaan ze een eindje lopen over het strand.
‘s Avonds gaan ze uit eten in een restaurant. Daar is ook een hoekje gemaakt voor kinderen dus Olivier en Martijn kunnen spelen, zonder dat andere gasten last van ze hebben en ze zich niet hoeven te vervelen.

Na het ijsje gaan ze terug naar het huisje. Nog even in bad en dan naar bed. Mama leest een verhaaltje voor over naar school gaan, want de vakantie is nu al weer bijna voorbij en dan gaan Olivier en Martijn weer naar school. Maar voordat het zover is gaan ze eerst nog een nachtje slapen in het vakantiehuisje.

 

© Radna 2002 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie