Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 41 guests and no members online

User Rating:  / 2
PoorBest 

Olivier is verliefd

Het is donderdagmiddag en Olivier zit met zijn moeder een kopje thee te drinken als Olivier vraagt: “Mama, mag Dagmar morgenmiddag bij mij spelen”. Mama kijkt Olivier aan en antwoordt: “Van mij mag dat wel, alleen weet ik niet of haar mama dat ook goed vindt. Zal ik het morgenochtend vragen als ik je naar school breng? Dan kan ze meteen uit school mee”. Olivier vindt dit goed, want dan hoeft hij het niet te vragen. Olivier staat op en loopt de kamer uit, mama vraagt wat Olivier gaat doen, maar dat wil hij niet zeggen.Op zijn kamer gaat Olivier nadenken wat hij morgenmiddag met Dagmar allemaal kan doen. Op zolder een tent bouwen en daarin picknicken of als de zon er is buiten spelen. Het maakt Olivier eigenlijk allemaal niet uit, want hij weet niet wat Dagmar leuk vind.

De volgende morgen als mama Olivier naar school brengt komt Dagmar met haar moeder aanlopen. Olivier vraagt aan Dagmar:” Kom je vanmiddag bij mij spelen”. Dagmar kijkt haar moeder aan en de moeder van Olivier zegt:” Ja dat mag wel hoor, dan kan je een boterham bij ons nemen en aan het einde van de middag komt je moeder je weer halen. Als je mama het goed vindt”. De mama van Dagmar vindt het goed, alleen als Dagmar wilt. Dagmar knikt met haar hoofd als teken dat ze dat wel wilt. Olivier is heel blij, maar probeert dit niet te laten zien.

Tijdens de les kan Olivier moeilijk opletten. Het is ook wel spannend als een vriendinnetje mee naar huis gaat. Elke keer als Olivier naar Dagmar kijkt dan kijkt Dagmar ook naar Olivier. Olivier wordt hier helemaal verlegen van, maar dat ziet Dagmar gelukkig niet.

Als de bel gaat vraagt Richie aan Olivier of hij komt spelen, maar dat wil Olivier niet.”Dagmar komt bij mij spelen, een ander keertje maar”, is het antwoord van Olivier. Olivier en Dagmar lopen naar hun jassen en pakken de tassen. Buiten staan mama en Tess te wachten. Olivier, Dagmar en Martijn gaan achter in de auto zitten.

Als ze thuis zijn eten ze met zijn allen een boterham. Tess gaat naar bed en Martijn word opgehaald om bij de buurjongen te spelen. Olivier gaat met Dagmar naar zolder om te spelen. “Wat wil je dat we gaan doen”, vraagt Olivier aan Dagmar. “Ik wil wel vadertje en moedertje spelen”, zegt Dagmar. “Maar we hebben geen poppen die baby’s kunnen zijn”, reageert Olivier terug. “Heb je geen beren of andere knuffels”, vraagt Dagmar. “Ik heb wel een beer op mijn kamer. Zal ik die pakken zodat dat onze baby is”, zegt Olivier. Dagmar vindt dit een goed idee en Olivier loopt naar zijn kamer om de beer te halen. Ondertussen is Dagmar de zolder aan het verbouwen. Ze maakt een slaapkamer met daarin een bed van tuinkussens. Voor de woonkamer pakt zij een doos als tafel en lakens op de grond als een bank. Als Olivier terug is moet hij eerst even goed kijken, Dagmar heeft wel heel snel iets moois gemaakt. “Kan je bij je moeder bekers halen met drinken en een koekje”, vraagt Dagmar. “Ik denk wel dat dat mag”, antwoordt Olivier. Dagmar pakt de beer van Olivier aan zodat Olivier naar beneden kan gaan om drinken te halen.

Als Olivier beneden is vraagt hij aan zijn mama: ”Willen alle meisjes altijd vadertje en moedertje spelen mama”. “Wil Dagmar dit graag?”, vraagt mama. Olivier knikt met zijn hoofd en mama begint te lachen. Olivier wordt een beetje boos en mama antwoordt snel op de vraag van Olivier ”Ja veel meisjes willen vadertje en moedertje spelen. Dat vinden ze leuk. Maar je kan nu toch vadertje en moedertje spelen en straks naar buiten gaan en iets doen wat jij leuk vindt”. Als Olivier hier even over na heeft gedacht vindt hij dit een goed idee. Met het drinken, de bekers en koekjes loopt Olivier terug naar boven. “Kijk eens wat ik heb”, zegt Olivier. “O, je hebt het gekregen van je moeder. Zet het maar op de tafel neer dan kunnen we dit zo opdrinken”, is de reactie van Dagmar. Dagmar heeft de beer een jurkje aangedaan, die vroeger van Tess is geweest, en heeft de baby nu in bed gelegd. Want bij vadertje en moedertje spelen spreek je niet van een beer maar van een baby, dus de beer is nu de baby.

Olivier vindt het eigenlijk wel heel leuk om zo te spelen, totdat Dagmar voorstelt dat ze gaan slapen. “Slapen”, zegt Olivier, “waarom moeten we gaan slapen”. “Dat doen toch alle vaders en moeders. Als we dan in bed liggen mag je mij een kusje geven en dan gaan we, niet echt hoor, slapen. Als je dan weer wakker wordt mag je me weer een kusje geven”, legt Dagmar uit. “Moet ik je dan een echt kusje geven op je mond”, vraagt Olivier”. “Ja. Doen jouw papa en mama dat dan niet. Mijn papa en mama doen dat wel hoor”, is het antwoord van Dagmar. Olivier en Dagmar gaan in bed liggen en dan moet Olivier Dagmar een kusje geven, maar Olivier durft niet. “Kom we gaan nu slapen, geef je me een kusje”, vraagt Dagmar. “Eh, ja zo meteen”, zegt Olivier. “Durf je me niet een kusje te geven”, vraagt Dagmar. Heel stoer antwoordt Olivier ”Natuurlijk wel”. “Doe dat dan en laat me niet zo lang wachten”, is het antwoord van Dagmar. Olivier kan nu niet anders dan Dagmar een kusje geven. Voorzichtig komt Olivier overeind en geeft Dagmar een kusje. “Welterusten” zegt Dagmar. Olivier kan helemaal niets terug zeggen. Van de kus van Dagmar, is Olivier helemaal geschrokken. Is een kusje zo lekker, denkt Olivier. Voordat Olivier daar een antwoord op kan geven doet Dagmar alsof ze weer wakker wordt. “Goedemorgen, vader” zegt Dagmar, “heb je lekker geslapen. Ja, geef me dan maar een kusje”. Verschrikt kijkt Olivier Dagmar aan, maar geeft Dagmar snel een klein kusje.

“Waarom heb ik je een kusje geven”, vraagt Olivier. “Dat doet mijn papa en mama ook als ze wakker worden dus nu heb jij mij ook een kusje geven. Wij spelen nu toch ook vadertje en moedertje”. “Oja, dat is waar ook”, zegt Olivier. Maar Olivier wil helemaal geen vadertje en moedertje meer spelen. Het liefst speelt Olivier alleen maar spelletjes waarbij je Dagmar mag kussen, want Olivier is verliefd geworden. Hij voelt iets raars in zijn buik en kan er niks mee.

Na een uurtje vraagt Olivier aan Dagmar of ze in de tuin wilt spelen. Dat wilt Dagmar wel. Als alles is opgeruimd gaan Olivier en Dagmar de tuin in. Daar wilt Olivier graag voetballen en Dagmar vindt dat ook goed. “We gaan proberen in elkaars doel te schoppen”, zegt Olivier. “Als ik win geef je mij een kusje en als jij wint krijg je van mij een kusje”. Dagmar is het hier mee eens, want Olivier weet niet dat Dagmar heel goed kan voetballen. Ze besluiten te tellen tot 10. Wie het eerst 10 ballen in het doel heeft geschopt is de winnaar. De eerste paar schoppen gaan Olivier en Dagmar gelijk op, maar dan opeens komt Dagmar voor te staan. Olivier vecht heel hard terug maar het wil maar niet lukken. Olivier schopt net tegen de boom of de bal gaat te hoog. Met als gevolgen dat Dagmar wint. “Nu krijg ik van jouw een kusje en ik wil niet een klein kusje”, zegt Dagmar. Olivier krijgt eerst een rode kleur op zijn gezicht, maar Olivier weet ook dat hij dit heeft verzonnen. Als Olivier naar Dagmar toe loopt komt net de moeder van Dagmar aan fietsen, maar zowel Olivier als Dagmar hebben dit niet in de gaten. Olivier is ondertussen bij Dagmar en legt zijn hand op een schouder van Dagmar. Dagmar heeft haar ogen al dicht en ook Olivier doet zijn ogen dicht voordat hij Dagmar een kus geeft. Als Olivier en Dagmar nog staan te kussen komen de moeders naar buiten en zien net nog dat Olivier en Dagmar staan te kussen. Allebei de moeders moeten lachen en Olivier en Dagmar schrikken zo erg dat ze allebei rode wangen hebben gekregen.

Dit is helemaal niks hoor, roepen ze allebei. “Ja, we deden namelijk een spelletje. Wie als eerste 10 keer een doelpunt had gemaakt krijgt een kusje”, vertelt Olivier snel. Aangevuld door Dagmar zegt ze: ”Ja en ik heb gewonnen dus Olivier gaf mij een kusje”. “Kom maar snel mee naar huis Dagmar, dan kunnen jullie morgen weer verder spelen”, zegt de moeder van Dagmar. “Morgen, maar dan hoef ik toch niet naar school”, vraagt Dagmar. “Nee, dat klopt, maar vind je het dan niet leuk als Olivier morgen bij ons komt spelen”, vraagt de moeder van Dagmar. “Ja mama, mag dat?” vraagt Olivier aan zijn moeder. “Ja dat mag van mij wel”, antwoordt de moeder van Olivier.

Olivier en Dagmar springen in de lucht van blijdschap. Dagmar geeft snel Olivier een kusje op zijn wang en roept ”Tot morgen”. Olivier is er helemaal van onderste boven en kan niks meer zeggen. Mama tilt Olivier op en zegt tegen Olivier: “Heb je een vriendinnetje”. “Nee, hoor, probeert Olivier nog te zeggen. Mama weet wel beter.

Olivier zit met mama een kopje thee te drinken als Olivier vraagt: ”Is het heel erg als ik Dagmar lief vind, mama?” “Nee natuurlijk niet”, zegt mama. Ik vind papa toch ook heel erg lief”. “Dan vind ik Dagmar ook lief”, is de conclusie van Olivier.

Mama moet heel erg lachen en denkt dat Olivier verliefd is. Dit houdt voor Olivier in kusjes geven en samen spelen.

© Radna 2002 voor speelzolder.com

 


Zoeken

advertentie