Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 25 guests and no members online

User Rating:  / 1
PoorBest 

Biba heeft een vriendje

katten op een schommelVerveeld lag Biba naar buiten te kijken. Normaal om deze tijd kwam Nardja thuis en gingen ze samen spelen. Nu was Nardja naar een vriendinnetje dus was ze helemaal alleen. Haar mevrouw keek ook wel eens t.v als het zo laat was als nu, naar een programma over een dierenziekenhuis en ook al was dat soms best eng met al dat bloed, het bleef wel heel leuk om al die andere poezen op t.v te zien.Wat een vreselijke schijtebroeken waren dat soms zeg! Dan zagen ze een naald en begonnen ze direct te schreeuwen. Biba was een beetje vergeten dat ze ook heel erg bang was voor de dierenarts en probeerde weg te lopen…. Maar nu was het allemaal nul met een petje, Nardja niet thuis, haar mevrouw aan het naaien achter de naaimachine en ook de meneer, waar je soms best lekker op kon liggen, was niet thuis. Dan maar even buiten kijken dacht Biba. Eerst moest ze natuurlijk nog even gapen, als je zo op de verwarming lag dan werd je toch best een beetje slaperig hoor!

Biba stak haar kop door het kattenluik, oei best koud buiten…..eigenlijk wel grappig zo, haar kopje werd helemaal koud en haar billen waren nog lekker warm.“Biba loop door“ riep de mevrouw met allemaal spelden in haar mond. Het klonk eigenlijk een beetje zo : " viva voop voor“ omdat ze al die spelden in haar mond had.“Het word helemaal koud hier als je zo midden in het deurtje blijft staan“

Snel liep Biba een beetje verder. Eerst maar eens even snuffelen bij de konijnen. Muis liep al weer een poosje buiten die had het echt nooit koud! Na muis even begroet te hebben en even “bijgeneust“ te hebben (tja lastig praten met die konijnen die zeggen nooit iets terug) liep Biba terug. Even wat water drinken uit de plas, dat was altijd lekkerder als gewoon water binnen, en dan maar eens kijken in de tuin van de buren of haar vriendje er was. Haar vriendje zat heel zielig te kijken achter het raam. “Mauw“, zei hij “ik mag niet naar buiten“ en hij keek heel erg verdrietig. “Gisteren heb ik een heel mooie muis gevangen voor mijn mevrouw en die heb ik heel lief bij haar op schoot gegooid, ze vond het helemaal niet leuk en ze begon heel erg hard te gillen”. Haar vriendje begon bijna te huilen“. En toen werden ze helemaal boos op me, ik snap er helemaal niets van, ik had die muis expres niet opgegeten en toen wilde ze hem helemaal niet,en werd ze helemaal boos op me en nu mag ik niet meer naar buiten!” de mevrouw van Didi kwam eraan en pakte Didi bij het raam weg. “Stoute poes, jij mag deze week helemaal niet meer naar buiten, anders ga je weer muizen jagen“.

Biba snapte er ook niets van. Dat was toch het mooiste cadeautje wat je mee kon brengen voor iemand en dan werden ze nog kwaad ook, zou haar mevrouw ook zo kwaad worden als ze een muis cadeau kreeg, nee hoor, Biba dacht van niet. Nou ja als Didi dan ook al niet naar buiten ging dan maar eens verder gaan kijken. Net toen Biba zich omdraaide hoorde ze een heel zachte mauw. Biba keek om zich heen maar zag helemaal niets. Nog eens hoorde ze “mauw”.  Met haar buik plat op de grond keek ze rond en ze zag achter de boom een heel groot zwart kattenhoofd. Dat hoofd mauwde nu heel wat harder en na het hoofd kwam een heel kattenlichaam achter de boom vandaan. Tjonge zeg, die was groot! “he kleintje” zei dat grote kattenhoofd “wat doe jij hier helemaal alleen”? “poeh“ zei Biba “ik ben helemaal niet klein en toevallig woon ik wel hiernaast”!

De grote zwarte kat keek haar vriendelijk aan “ik bedoelde ook helemaal niet dat ik jou klein vind, maar je bent natuurlijk wel een stuk kleiner dan ik ben“ zei hij. “Ik heet trouwens Top hoe heet jij”? Biba antwoordde niet maar vroeg gewoon iets anders “waar woon jij, ik heb jou nog nooit eerder gezien”. Top deed net of hij niet doorhad dat Biba niet geantwoord had en zei “Ik woon hier nog niet zolang, mijn mevrouw wilde niet dat ik naar buiten ging omdat ze bang was dat ik zou verdwalen, maar nu ken ik nog helemaal niemand en ik hoorde jou praten met die poes daar achter het raam, dus ging ik maar eens even kijken“.

Biba hield haar kopje scheef en keek eens even goed naar die kat. Hij leek heel erg aardig, hij praatte ook heel erg aardig, zou ze hem maar vertellen hoe ze heette?

”nou ik heet Biba“ zei ze “en ik woon hier al heel erg lang“ Top kwam gezellig bij haar zitten. “ik vind jou een heel erg leuke poes, heb je zin om me hier een beetje de dingen te laten zien?“ Dat wilde Biba wel, tjonge, hij vond haar een leuke poes. Biba vond Top ook wel erg leuk eigenlijk, hij zag er heel erg stoer uit, zo lekker groot. Wat zouden alle andere poezen in de buurt wel zeggen als zij met zo’n stoere kat aan het wandelen was, ze zouden vast wel allemaal jaloers zijn. “Dan kan je me direct even voorstellen aan alle andere poezen en katten“ zei Top, terwijl hij met zijn staart Biba zachtjes aanraakt. Biba kreeg helemaal een rilling over haar rug, oeh ze vond top wel heel erg leuk!

Samen liepen ze de tuin van Didi uit die al weer heel erg zielig in haar eentje voor het raam zat. Ze klommen over de schutting (en top wachtte heel erg netjes tot Biba er ook bovenop was voordat hij eraf klom,, en toen pas sprong hij eraf)

Met haar staartje heel hoog liep Biba de straat door en vertelde ondertussen waar er allemaal poezen en katten woonden, maar ook waar de enge honden woonden. “Hier woont de engste hond van allemaal“ vertelde Biba “die heet Wodan en die bijt heel erg hard“ vertelde Biba aan Top. Top deed zijn staart over de rug van Biba “maar daar hoef jij nou niet meer bang voor te zijn hoor! Ik bescherm je wel“ Biba werd helemaal slap, wow wat een man zeg!

Naast elkaar liepen ze de hele buurt door. Overal waar poezen en katten waren vertelde Biba wie top was, en hij deed heel vriendelijk tegen iedereen. Maar hij vertelde wel tegen iedereen dat Biba zijn speciale vriendin was…… Biba moest er helemaal van blozen, tjonge dat ging wel heel erg goed zeg!

Toen het donker werd begon Biba;’s buikje helemaal te rammelen. “Zal ik een muisje voor je vangen“, vroeg Top. “Heb je daar zin in?” Maar Biba wist dat ze met donker altijd thuis moest zijn, anders werd Nardja helemaal ongerust en dan gingen ze haar zoeken. “Sorry Top, maar ik moet naar huis anders worden ze ongerust en dat vind ik altijd zo zielig voor Nardja“. Top keek haar heel erg verbaast aan “wie is Nardja dan”? Biba legde het aan Top uit en hij vond het helemaal niet erg! “Dan breng ik je toch even naar huis“ zei Top en samen liepen ze naar het huis van Nardja.

Bij het poezen deurtje vroeg top aan Biba of ze morgen weer buiten kwam “ja hoor“ zei Biba “als het deurtje open gaat s’morgens dan kan ik direct naar buiten“. Top beloofde dat hij dan in de tuin op haar zou wachten.

Het deurtje was dicht en Biba begon maar eens heel erg hard te mauwen. Top hielp haar en samen maakten ze een heleboel lawaai. Nardja kwam al aanrennen, samen met de mevrouw. “Foei toch“ hoorde Biba de mevrouw zeggen “ik dacht al dat Biba weer eens gewond was“. "Kijk nou mama“, zei Nardja “Biba heeft een vriendje“ en ze wees naar Top terwijl ze het poezendeurtje opendeed. Top aaide Biba nog een keer met zijn staart over haar rug en draaide zich om “tot morgen liefje“ zei hij…….

Biba liep naar binnen en ging op de mat zitten. Ze zuchtte eens heel erg diep. Ze wist het al ZE WAS VERLIEFD!

© Simone 2002 voor speelzolder.com

Zoeken

advertentie