Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 50 guests and no members online

Biba gaat naar buiten

KonijnMet haar neus tegen het raam aan zat Biba naar buiten te kijken. Waarom mocht ze daar nou niet naar toe, iedereen was toch buiten? Haar mevrouw en meneer gingen er vaak naar toe, maar ook Nardja ging steeds naar buiten. Zelfs konijntje ging naar buiten. Het moest buiten wel vreselijk leuk zijn want anders ging je toch lekker binnen zitten, op die lekker zachte bank, bij al die lekker zachte vierkantjes die er op lagen?

Elke dag weer zat Biba in de vensterbank naar buiten te kijken. Het was best leuk om te zien. Aan de ene kant van het huis keek ze naar allemaal planten , tuin noemde de mensen dat. Daar was een heel groot hok met nog twee konijntjes. Biba dacht er wel eens over na, er waren hier dus drie konijntjes, eentje binnen en twee buiten……zouden er buiten dan ook nog meer poesjes zijn?

Aan de andere kant keek ze naar nog meer huizen , auto’s en mensen die langs liepen. Soms liep er ook een hond langs, dan was Biba weer helemaal blij dat ze binnen was. Honden waren eng! Honden hebben hele grote tanden, ze grommen en rennen altijd achter poezen aan dacht ze.

Als Biba voor het raam zat dan hoopte ze altijd dat er iemand de deur niet dicht zou doen, of dat ze heel snel langs hun benen naar buiten kon glippen. Toen Nardja dan ook naar buiten liep en vergat de deur dicht te doen sloopt Biba op haar tenen achter Nardja aan..

Jippie! Ze was buiten! Goh hier rook het heel anders. Omdat ze niet ontdekt wilde worden ging ze plat op haar buik liggen en schoof voetje voor voetje verder. Eerst maar eens kijken bij de konijntjes, zouden die net zo aardig en lief zijn als konijntje Waf?

Oeps, terwijl ze aan het sluipen was had ze de boom niet gezien en nu was ze er met haar kopje tegenaan gebotst. Ze moest vreselijk haar best doen om niet te mauwen van de schrik, stel je voor dat haar mevrouw haar hoorde, dan moest ze vast direct naar binnen.

Eindelijk kwam ze bij de konijnenkooi aan . “mauw” fluisterde ze “ik ben Biba en ik woon binnen hoe heten jullie?” De konijntjes kwamen voorzichtig dichterbij en snuffelden door het gaas heen aan de neus van Biba. Waarom konden konijntjes nou niet mauwen, dat zou toch veel gezelliger zijn dacht Biba. Deze konijntjes waren ook best aardig, jammer dat de kooi helemaal dicht was, nu kon ze niet eens even een kopje komen geven Dan maar eens verder kijken wat er nog meer was. Voor haar lag een hele grote groene deken. Wow hadden ze ook dekens buiten, dat was lekker kon je lekker buiten slapen of zou dat soms niet mogen?

Toen Biba haar voetjes op de groene deken zette voelde het toch wel heel anders aan als een deken. Een deken was zacht, dit waren allemaal sprietjes die vreselijk kietelden onder haar voetjes. Toch kon je hier best lekker op slapen bedacht Biba. Ze ging lekker liggen, rolde zich helemaal op en deed haar staart voor haar ogen. Mmmmmmmm dat lag eigenlijk best wel lekker en het was lekker warm in het zonnetje. “Gaap” deed het mondje van Biba en ze viel in slaap.

Bibberend werd Biba wakker. Brrr het was helemaal niet meer zo lekker warm, snel stond Biba op. Hoe kon dat nou , het was helemaal donker. Zo lang kon ze toch niet geslapen hebben ? Had dan helemaal niemand gemerkt dat ze niet meer binnen was ? Miste niemand haar, waren ze dan niet helemaal verdrietig omdat Biba kwijt was ?

Heel hard mauwend liep Biba naar de deur “laat me erin, ik heb honger en ik wil knuffelen”.

Direct ging de deur open en haar mevrouw liet haar naar binnen “zo wegloopster” zei ze , “was het leuk buiten?”

Dus ze hadden toch gezien dat Biba buiten was geweest. “We moeten maar een brilletje voor je kopen , zodat je niet meer tegen bomen oploopt” zei haar meneer lachend. Poeh, echt niet dat ze een brilletje nodig had dacht Biba, die boom stond daar gewoon vreselijk raar en in de weg.

Nardja kwam al aanlopen met haar bakje “heb je honger Biba” vroeg ze . Tuurlijk had Biba honger en binnen een minuut was haar bakje leeg . Biba ging voor de kooi van konijntje waf zitten en vertelde haar alles wat ze buiten mee had gemaakt, maar dat ze tegen een boom op was gelopen vertelde ze maar niet anders zou Wafje haar ook nog uitlachen

 

© Simone 2003 voor SpeelZolder

 

Zoeken

advertentie