Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 70 guests and no members online

Biba gaat naar huis

katHeel voorzichtig liep Biba van haar oude “thuis “naar de auto. Ze hoopte echt dat ze nooit meer in dat dierenasiel hoefde te wonen. Ze vond het wel jammer dat haar nieuwe baasjes niet al haar vriendjes ook mee hadden genomen. Maar ze snapte wel dat niemand 126 poesjes in 1 keer ging kopen, maar och misschien volgende week wel. Ze zou ze allemaal heel erg missen. Biba had haar hele leven in het asiel gewoond, ze was er zelfs geboren.

Nu was ze dan eindelijk groot, wel 7 maanden oud al!! En nu ging ze dan ook eindelijk “thuis “wonen. Natuurlijk wist Biba helemaal niet wat thuis was, maar het klonk in ieder geval veel beter dan asiel.

Zou dat rare rode ding met vier van die ronde dingen eronder een thuis zijn? De vader deed een deur open en stapte erin. Wel klein hoor om zo met z’n vieren in te wonen. Het meisje tilde Biba op en samen gingen ze achterin zitten. De moeder ging voorin zitten, en ineens begon dat rode ding toch een lawaai te maken!! Van schrik klom Biba bij het meisje op haar hoofd. Het meisje begon ontzettend te lachen “dit is een auto joh! daar hoef je toch niet bang voor te zijn?” Toch vond Biba het heel erg eng en ze ging heel dicht tegen het meisje aanzitten.

Het meisje deed haar armen rond Biba heen en begon haar zachtjes te aaien. “Ik heet Nardja, en je komt lekker bij mij thuis wonen”. Dus dit was niet een thuis, dacht Biba, ze hoopte maar dat een thuis niet zoveel lawaai maakte.

Toen ze een beetje aan het lawaai gewend was keek ze eens rond, de vader zat stil, de moeder zat stil, het meisje zat stil, en Biba zat stil, maar de auto bewoog! Wat was dat nou……….Eigenlijk best wel heel handig, je hoefde je pootjes niet te bewegen en je ging wel vooruit, maar het ging wel vreselijk hard. Biba probeerde te kijken wat er allemaal langs vloog…….Geen poezen, geen honden maar wel een heleboel bomen en hele rare dozen met een punt erop. “Kijk Biba dat zijn nou huizen, en zie je al die auto’s die nog harder gaan dan wij? “Goh dus er waren nog meer auto’s en zou een huis nou hetzelfde zijn als een thuis?

Ineens stopte de auto en Biba klom snel bij de moeder op schoot en ging daar voor de deur staan, gelukkig ze mocht eruit dacht ze. “Nee Biba dit is een stop licht en als die op rood staat moeten we even stoppen, straks mogen we weer verder rijden want we zijn er nog lang niet “En de moeder gaf Biba terug aan Nardja. Eigenlijk was het niet eens zo eng, wel heel erg saai, de auto was zo klein dat je er niet eens lekker kon rennen of spelen. Dan ging ze maar naar buiten kijken. Biba klom op de benen van Nardja en wilde haar hoofd door de deur steken…….au dat deed zeer…….wat was dat nou weer, je kon niet eens je kop naar buiten doen…….Iedereen moest vreselijk lachen “dat is glas Biba en dat doet zeer als je er zo hard tegenaan komt “zei het meisje…….”duw maar gewoon je neus ertegenaan, of blijf zo zitten, dan zie je net zoveel” Rare spullen hadden ze in de mensen wereld dacht Biba, waarom moest daar nou iets voor, zo kon je toch helemaal niet ruiken wat er buiten gebeurde ? Gelukkig kon je wel goed kijken…….De autorit duurde zo lang dat Biba haar oogjes niet open kon houden. Ze vond zichzelf dan wel vreselijk groot, maar eigenlijk was ze nog een poezenkindje en dus viel ze in slaap. Ze werd pas wakker toen het meisje haar voorzichtig uit de auto tilde “komop slaapjurk, we zijn thuis “ Direct was Biba helemaal wakker, goh, leuk, thuis……he, dat was net zo’n ding als ze onderweg hadden gezien, dus een thuis was net als een huis…….

Het zag er stukken leuker uit als het asiel en Biba dacht wel dat het hier ook veel leuker zou zijn. Ze probeerde vreselijk hard om haar oogjes open te houden, maar het lukte niet. Het meisje hield haar goed vast en zo kwam Biba de eerste keer thuis……slapend.

 

© Simone 2003 voor SpeelZolder

 

Zoeken

advertentie