Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 43 guests and no members online

Liefdesverdriet

Samenvatting: Dieke, Lotte en Sasja gaan op schoolkamp. Lotte wil erg graag met haar vriendje Bas zoenen. Na het zoenen is ze verliefder dan ooit tevoren! Totdat ze te horen krijgt dat Bas ook met een ander meisje heeft...

Dieke geeft Michel een kus. 'Ow lieverd ik ga je zo missen.' zegt Dieke. 'Jij gaat op schoolkamp dat is tof, dan moet je niet aan mij denken!' zegt Michel lachend. 'Tuurlijk wel!' Dieke geeft Michel nog een kus. 'We gaan!' Roept mevrouw Timmerman. 'Doei lieverd, ik bel je!' Dieke geeft Michel zijn laatste kus en stapt de bus in. 'Verdrietig Diek?' Vraagt Sasja als ze Dieke met de tranen over haar wangen achter in de bus ziet zitten. 'Ik mis hem nu al, hoe houd ik dat ooit een week lang vol?' Vraagt Dieke treurig. 'Kom laten we een quiz doen, ik heb een tijdschrift mee!' En Lotte doet haar tas al open.

'Zo meiden, alle spullen bij jullie? Vraagt mevrouw Timmerman. 'Ja, de tassen zitten vol!' Zegt Sasja zo aardig mogelijk, wat bijna al niet lukt omdat ze niet goed overweg kan met mevrouw Timmerman. Mevrouw loopt vrolijk verder om een gesprek te beginnen met haar lievelings leerlingen Sarah en Inge. Inge verteld haar voluit dat dit haar eerst goedkope overnachting word, dat Sarah niet helemaal gek van dat opschepperige kind word! Vind Dieke.

De busrit is kort en al gauw komen ze in Ommen aan, waar de camping is. De viersprong. De bus rijd en stopt voor de ingang. De leerlingen stappen uit. 'Vanavond disco!' Zegt Sasja opeens. 'Ik hoop dat het er eindelijk van komt...' Zucht Lotte. 'Wat?' Vragen Dieke en Sasja tegelijk. 'Dat ik en Bas gaan zoenen natuurlijk!' Zegt Lotte. 'Je wilt 't zo graag, dat ga ik regelen!' En Dieke loopt naar Bas toe. Lotte wil er achter aan gaan om Dieke te stoppen maar Sasja houd haar tegen. 'Lot, dit komt heus wel goed vanavond is het zover!' En Sasja knipoogt haar. Snel komt Dieke terug gerent. 'Lot, vanavond staat hij om zes uur bij de toiletten, jij moet ook álleen komen!' zegt Dieke opgewonden. Lotte voelt zich meteen goed, eindelijk komt het ervan!

De leerlingen lopen met al hun tassen achter mevrouw Timmerman en meneer van Houten aan. Bas knipoogt een paar keer naar Lotte, en Lotte lacht lief terug. De tenten staan al klaar. Dieke, Lotte en Sasja slapen in één tent. Ze moeten eerst de spullen klaar leggen. Dieke ligt in het midden. Ze pompen de luchtbedden op en leggen ze tegen de achterkant van de tent neer. Zodat ze de voorkant nog hebben om zichzelf op te maken, en het neemt niet zoveel ruimte in beslag. Daarna gaat de bel voor het eten. Het is vijf uur en iedereen heeft reuze trek gekregen. Maar als Dieke ziet dat er macaroni met ham en kaas op het menu staat is haar honger meteen weg. Lotte in tegen deel is dól op macaroni. Als meneer van Houten hen bord vol schept begint Lotte meteen met eten. Dieke eet het bord toch maar leeg. Het toetje is beter, namelijk aardbeien yoghurt. 'Mmm... ' Zegt Lotte en ze wrijft over haar buik. 'Het is half zes Lot!' zegt Sasja. 'Ik heb nog nooit gezoend, ik moet mijn tanden nog poetsen, en moet ik lipgloss op?' Vraagt Lotte zenuwachtig. 'Poets je tanden, en neem een kauwgompje in. Wel uitspugen natuurlijk!' zegt Dieke lachend. Iedereen gaat van tafel. Meteen rennen de meisjes naar hun tent om Lotte tips te geven en haar op te tutten. En dan is het zes uur. Lotte ziet Bas gebaren dat ze achter hem aan moet komen.'Succes Lotje!' zegt Dieke. En Sasja steekt haar duim op. Lotte loopt achter Bas aan. Desiree uit de andere klas kijkt haar aan met een boze blik. Bas gaat achter het toiletgebouw staan.

Meisje zoent jongen'Lotte, ik vind je zo leuk!' zegt hij verlegen. 'Ik jou ook..' Lotte begint hem te zoenen. Bas zoent terug. 
Na vijf minuten stoppen ze. Maar Bas begint weer overnieuw. 

'En? Hoe was het Lot?' Vraagt Dieke als Lotte om kwart voor zeven de tent open-ritst. 'Helemaal geweldig!' Zucht Lotte en ze laat zich neervallen op het luchtbed. 
De meisjes lopen naar de toiletten. Zo meteen begint de disco en ze gaan zichzelf opfrissen. Eerst nemen ze alle drie een douche en daarna maken ze zich op. 
Lotte heeft een rood truitje aan met een V-hals van Tommy Hillfiger en een spijkerbroek met vale plekken van Levi's. Dieke heeft een vel shirtje van E-sprit, en een zwarte stretchbroek van Mexx. En Sasja heeft een hempje van Ó bleu, en een vest van E-sprit en een witte spijkerbroek van Levi's. Ze maken zich op en lopen naar de tent terug om daar hun spullen in op te bergen. Dan gebaart meneer van Houten dat ze zich moeten verzamelen en samen lopen ze naar het gehuurde zaaltje waar de muziek al te horen is.

Eerst staat iedereen aan de kant maar dan komt er een schuifel nummer. Jeroen vraagt Sasja of ze wilt schuifelen en Lotte schuifelt al met Bas. Dan laat Bas Lotte opeens los en loopt weg. 'Wat is er?' Vraagt Lotte. 'Dat kan ik niet zeggen...' zegt Bas. 'Je moet het me zeggen Bas, wat is er?' Vraagt Lotte weer. 'Kom mee!' Bas trekt Lotte aan haar pols mee. 
'Ik heb nu al een half jaar met je, maar nooit hebben we iets gedaan. En...' Bas kijkt naar beneden'. 'Wat is er toch?' vraagt Lotte droevig. 'Ik heb nu ook een week met Desiree.' Bas zegt de woorden snel. 'Waarom!!' Lotte rent weg. Weg uit de disco, weg naar de tenten terug. Mevrouw Timmerman is er nog en ziet Lotte overstuur aankomen. 'Wat is er Lotte?' vraagt mevrouw Timmerman. Maar Lotte duikt hun tent in. Dan gaat de rits open en Bas stapt naar binnen toe. 'Hoe het is om twee vriendinnen te hebben? vraagt Lotte, ik was zo erg verliefd op je!' 'Ik ook op jou, wat zeg ik? Nog steeds super veel!' zegt Bas. 'Waarom dan Desiree? Waarom?' vraagt Lotte snikkend. 'We deden nooit iets. We zeiden 'hoi' en dat was alles! En toen opeens hoorde ik op MSN van Desiree dat ze me leuk vond. En ze heeft ook met Richard gehad dus ik wist dat zij met me zou zoenen als ik met haar had, en dat we afspraken. Dus ik heb tegen Desiree gezegd dat het uit was, en... ik heb met haar genomen.' De woorden komen zacht uit Bas zijn mond. 'En nu, hoe gaat het verder? Bas: ik wil je niet kwijt...' zegt Lotte. 'Ik kies voor jou natuurlijk! Ga met me mee naar de disco en we leggen alles uit aan haar.' zegt Bas. 'Ik weet het niet! Ik kan dit heus niet zomaar vergeten. Ik ga met je mee en denk dat zelf nog een nacht na oké?' vraagt Lotte. 'Is goed!' Bas pakt Lotte's hand en trekt haar te tent uit. Samen lopen ze in het donker terug naar de disco.

Desiree staat buiten met Jorien en Sharen een sigaretje te roken. 'Hee, schat!' zegt Desiree als de de twee kinderen aan ziet lopen. 'Desiree, het is nooit uitgeweest tussen mij en Lotte.' zegt Bas. 'Wat? Dus je nam er twee?' vraagt Desiree kwaad. 'Zoiets...' Bas word rood. 'En dit pik je Lotte?' vraagt Desiree en ze kijkt met haar grote bruine ogen naar Lotte. 'We hebben gepraat.' zegt Lotte. 'Ik wist dat er iets mis was... Maar oké!' zegt Desiree. ''Trouwens met wie wil je verder? Niet dat ik nog verder met jou wil, maar ja toch fijn om te weten.' zegt Desiree nep-lachend. 'Met wie denk je!?' vraagt Bas. 'Ik wil niet meer verder met je dus je hebt pech gehad!' zegt Desiree omdat ze denkt dat hij voor haar wou kiezen. 'Arrogante snol!' Bas pakt Lotte en trekt haar weg bij het groepje meiden. 'Kom lieverd!' zegt hij. Lotte geeft hem een kus. 'Ik wil voor altijd bij je blijven' zegt Lotte.

Ingezonden door: Daniëlle

NB: Speelzolder.com plaatst de verhalen exact zoals ze bij speelzolder zijn binnengekomen.

 

 

Zoeken

advertentie