Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 72 guests and no members online

Lizzy en Tom: het avontuur tussen twee werelden

Hoofdstuk 5

Het alweer een half jaar geleden na het voorval in de bieb, Tom en Lizzy zijn ondertussen bijgekomen van alle emoties die het voorval had veroorzaakt en al die tijd heeft zich niets voorgedaan. Afgezien van de rare voorvalletjes als lichten die soms aan en uit knipperden of nachtmerries die de twee hebben waarin het wezen duidelijk maakt dat hij hen niet zal vergeten. Op een nacht lag Lizzy lang te draaien in bed voor ze de slaap kon vatten, misschien kwam het omdat het buiten zo waaide waardoor het gordijn voor het raam spookachtig wapperde. Geërgerd kon ze altijd worden als ze zo’n tijd wakker lag en moe was.

Na een boekje te hebben uitgelezen en een beker warme melk met honing, een tip voor slapeloosheid had haar oma verteld, te hebben gedronken voelde ze zich eindelijk wat slaperig worden. Plots verlichte de kamer op in een rare geelachtige kleur. Lizzy keek de kamer rond en zag dat er vlak voor het eind van haar bed een gedaante stond. "Pappa, bent U dat?", maar het gedaante antwoord niet. Ze kijkt nog eens goed en ze herkende de gedaante als………..het wezen!! Het wezen welke ze in de kelder voor het eerst had gezien. Lizzy schrok zich een ongeluk en probeerde het wezen in zijn gelaat aan te kijken maar gek genoeg kon ze geen gezicht ontdekken, misschien een vaag contour wat je een gezicht kan noemen. Lizzy voelt zich onbehaaglijk en haar hart klopt als een bezetene in haar keel, een misselijk makende geur vult de kamer. Lizzy voelt hoe ze de controle over haar gedachte begon te verliezen, alsof het wezen dat voor haar bed stond in haar hoofd wilde komen. Lizzy protesteerde maar leek de kracht niet te hebben om helder te denken, Ze wil uit bed springen en weg…! Weg uit de slaapkamer… maar ze kan zich niet bewegen. "Ga weg!!", weet Lizzy uit te schreeuwen. Het wezen begint te lachen en zegt "hoe je ook je best doet mij zul je niet ontlopen". Een totale gevoel van onmacht overspoeld haar maar dan schrikt Lizzy bezweet wakker, hijgend van angst zit ze rechtop in bed, moeder die haar had horen gillen, stoof de slaapkamer binnen. "Wat is er Lizzy?". "Oh niets mam ik heb vreselijk gedroomd", zegt Lizzy en kan niet verbergen dat ze enorm zit te bibberen. Moeder geeft Lizzy een knuffel op haar hoofd drukt haar stevig tegen zich aan. "Wil je wat drinken?" "Nee mam, ik probeer wel weer te slapen dank U", zegt Lizzy het liefst zou ze willen dat haar moeder bij d’r in bed kroop en over haar zou waken. Maar weet dat zij haar ook niet kan helpen. Na dat moeder haar weer heeft ingestopt en Lizzy voor doet alsof het weer goed gaat, gaat moeder terug naar bed.

Dan bedenkt Lizzy zich geen moment snelt het bed uit en belt Tom op, een verwarde stem aan de andere kant van de lijn, "ja met wie?". "Tom…? , ik heb net zo’n nare droom gehad het was zo echt!".

"Oh ja, Lizzy, ik heb net ook gedroomd, een man in het zwart stond aan mijn bed en maakte me duidelijk dat ik hem niet zou kunnen ontlopen", zei Tom.
Zo ging het een hele tijd, de vermoeidheid sloeg bij Tom en Lizzy toe en ze kregen last van slapeloosheid, vaak zat Lizzy ‘s nachts op een stoel voor het raam in het donker naar buiten te kijken, naar hoe het tergend langzaam weer licht begon te worden. Ook Tom had er al een geruime tijd last van en kreeg last van wat je noemt waanbeelden als hij dromerig wachtte tot het zonlicht weer haar eerste ochtend stralen toonde. Maar ze kunnen steeds weer de kracht vinden om verder te gaan. Gelukkig krijgen ze steun van mevrouw Hanckel, die hen op een gegeven ogenblik heeft voorgesteld om een tijdje bij haar te komen logeren.


©2002 Ina voor speelzolder.com

 

 

Zoeken

advertentie