Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 77 guests and no members online

Olivier speelt buiten

Olivier in de zandbakOlivier is een jongetje van 6 jaar. Hij woont bij zijn pappa en mama en heeft een zusje Tess  van 1 jaar en een broertje Martijn van 4 jaar.  Olivier is een ondeugend jongetje die vaak grapjes uithaalt die papa en mama niet zo leuk vinden. Net als vandaag.

Het is buiten heel erg mooi weer en Olivier mag buiten spelen. Natuurlijk wil Martijn ook mee,  Tess ligt op bed te slapen. Buiten is het al een beetje warm aan het worden en Olivier trekt zijn trui uit. Eigenlijk mag dit niet van mama, want mama heeft gezegd, alles aan houden. Een jas hoeft je vandaag niet aan omdat het zo mooi weer is, maar het is nog niet zo warm dat je trui ook uit mag. Olivier vindt het zo warm, vast van het spelen, dat hij de trui uit doet. Olivier rent en fietst door de hele tuin. Hij krijgt het steeds warmer en al snel gaat zijn T-shirt ook uit. Nu loopt Olivier alleen nog maar in zijn hemd met de lange broek.

Martijn vind dit helemaal niet zo leuk. Hij loopt nog in een trui, T-shirt en lange broek. Vlug  loopt hij naar binnen om aan mama te vragen of hij ook zijn truitje uit mag. Nee, dat vind mama helemaal niet goed. Martijn begint te huilen en vertelt aan mama dat Olivier in zijn hemd loopt. Boos loopt mama naar buiten en zegt tegen Olivier dat hij zijn T-shirt en trui aan moet doen. “Nee”, roept Olivier, ‘Ik heb het zo warm, mama! Mag de trui niet uit blijven?”. Nu mama buiten staat voelt ze dat het erg warm is en besluit dat ook Martijn zijn trui uit mag. Samen gaan ze fietsen, rennen ze door de tuin en spelen ze in de zandbak.

Mama komt zeggen dat ze naar boven gaat en als er iets is dat ze moeten roepen. Dat weten de jongens wel, mama is wel vaker boven als zij buiten zijn.

Olivier besluit, nu mama boven is, de emmer te vullen met water. Lekker in de zon met water spelen, dat is toch wel heel erg leuk. Olivier zegt tegen Martijn dat hij ook mee mag spelen. Ze pakken allebei een beker en vullen die met water. Mama is boven en hoort de jongens lachen en denkt dat het goed gaat beneden. Maar het gaat helemaal niet zo goed beneden. Olivier en Martijn moeten zo hard lachen omdat ze zelf helemaal nat zijn geworden. De broeken, sokken en schoenen zijn helemaal nat. Olivier gooi zoveel water over Martijn heen dat al snel de emmer leeg is, maar Olivier kan de emmer niet meer vullen. Daar is mama en kijkt heel erg boos. Mama vraagt aan Olivier en Martijn wie het water heeft gepakt. “Ikke niet”, zegt Martijn. “Heb jij dit gedaan, Olivier?”, vraagt mama. Olivier is heel stil en durft niks te zeggen. Mama vraagt het nog een keer en Olivier zegt heel zachtjes “ja”.

Mama kijkt nog steeds boos en zegt tegen Olivier dat ze niet met water mochten spelen, omdat het daar eigenlijk nog te koud voor is.

“Als het binnenkort wel warm weer is zetten we het bad op en dan kunnen jullie daarin spelen, maar dit vind ik niet goed”, zegt mama. “Voor straf ga je maar snel naar boven. Wacht daar maar even totdat ik je kom halen”, zegt mama. Olivier gaat zonder iets te zeggen meteen naar boven en wacht tot mama komt.

Mama komt al snel naar boven, maar niet voor Olivier. Nee, ze gaat Martijn schone kleren aan doen. Als Martijn schone kleren aan heeft, komt mama kijken bij Olivier. Hij zit daar heel zielig op zijn stoeltje met zijn natte kleren aan. “Kom”, zegt mama” even schone kleren aan en dan gaan we boodschappen doen”. “ben je niet meer boos op mij”, vraagt Olivier.

“Nee, nu niet meer, maar beloof je me dat je de volgende keer naar mama zal luisteren? Als ik zeg dat het nog veel te koud is voor water of in je hemd te lopen, dan is het daar ook te koud voor!

Olivier zal de volgende keer beter luisteren naar mama.

Vlug kleed mama Olivier aan en met zijn allen gaan ze naar beneden. Eerst iets drinken en een koekje en daarna gaan ze boodschappen doen.

 

©2001 Radna voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie