Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 84 guests and no members online

Olivier op school

tekening van OlivierHet einde van het schooljaar is alweer bijna in zicht. Nog een paar dagen naar school en dan is het vakantie. Voordat je met vakantie gaat gebeurt er eerst nog heel veel op school. Vandaag gaan we met zijn allen het speelgoed wassen. Er komen bakken met water in de klas, de watertafel word gevuld en de doekjes worden tevoorschijn gehaald. De kinderen hebben allemaal oudere kleren aan. De juf heeft aan alle mamma’s en pappa’s gevraagd om vandaag kleren aan te doen die vies mogen worden. De juf gaat groepjes maken. Het groepje van Olivier gaat aan de watertafel de auto’s goed schoonmaken. Het is een pret van jewelste. Maar van schoonmaken komt eigenlijk niet zo veel, het is veel leuker om met de auto’s door het water te rijden. Heel hard rijden de auto’s achter elkaar aan. De juf komt even kijken en legt aan de kinderen uit dat de auto’s zo niet goed schoon worden. "Je moet een doekje pakken en dan heel goed alles schrobben", zegt de juf. De juf doet het een keertje voor en al snel gaan de kinderen het ook proberen. Het gaat niet zo als de juf het heeft gedaan, maar alle auto’s worden toch schoon. Dat wil de juf graag.

Olivier is heel druk bezig zijn graafmachine schoon te maken. Eerst doet hij het dak. Dan de wielen, de rest van de graafmachine doet hij als laatste. Even afspoelen en klaar is de graafmachine. Olivier roept de juf om te zeggen dat de graafmachine schoon is. "Droog de graafmachine maar even af met een doek", zegt de juf. Achter Olivier op de tafel liggen doeken en één daarvan pakt Olivier. Als de graafmachine helemaal droog is, zet Olivier de graafmachine terug in de kast. Zo, die is schoon voor het nieuwe schooljaar.
Als alle andere kinderen ook klaar zijn met schoonmaken zegt de juf dat ze buiten in de zon een boterham gaan eten en iets gaan drinken.Tekening van Olivier op school
Nog even spelen en dan weer snel naar binnen want er gaat nog veel meer gebeuren.

De juf wil graag dat de kwastjes en potjes van de verf en de lijm schoon worden gemaakt. Het groepje van Olivier mag de kwastjes schoon maken. Hier komt ruzie van. Olivier wil graag een borstel hebben die net Richie heeft. Ze staan allebei te trekken aan de borstel, maar er gebeurt niks. De juf komt kijken wat er aan de hand is. Al snikkend verteld Richie dat hij als eerste de borstel had en nu Olivier hem af wilt pakken. "Je kan de borstel toch niet van Richie afpakken Olivier? Als je de borstel ook wil hebben dan vraag je dat aan Richie", zegt de juf.
Al snel is duidelijk dat Olivier de borstel niet mag hebben van Richie. Met een boos gezicht kijkt Olivier naar hem, maar dat helpt niet.
Olivier gaat dan maar met zijn vingers de kwastjes schoonmaken. Dat is ook heel erg leuk. Als alle kwastjes schoon zijn, drogen ze de kwastjes af met de handdoek.

Terug in het potje en dan het potje met de kwastjes terug in de kast.
Alles is nu schoon gemaakt en de kinderen zijn best moe. Als afsluiting van de dag leest de juf nog een verhaaltje voor. Het verhaal gaat over “een dagje op school”. Met veel aandacht luisteren alle kinderen. Als het verhaaltje bijna klaar is gaat de bel. Toch luisteren alle kinderen het verhaal af en gaan dan naar hun mamma of pappa om te vertellen dat ze vandaag schoon gemaakt hebben.
Olivier kan bijna niet ophouden met vertellen. Hij heeft ook zo veel te vertellen. Gelukkig luistert mama naar alles en als mama heeft gehoord hoe goed Olivier schoon kan maken vraagt ze: "wil je met mij ook een keertje schoonmaken?". En Olivier roept meteen "Jaaa".

©2001 Radna voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie