Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 45 guests and no members online

User Rating:  / 2
PoorBest 

Olivier Happy Halloween

Halloween - Sint Maarten verhalen: Olivier“Mam, ik wil heel graag iets maken voor Halloween. Mag ik knutselen”, vraagt Olivier aan zijn moeder. “En wat wil je dan gaan maken?” vraagt mama. “Ik heb op speelzolder.com een halloweenlampje van een paprika gezien. Mag ik die maken?, vraagt Olivier. “Dan wil ik eerste even op speelzolder.com kijken wat je daar allemaal voor nodig hebt”, is de conclusie van mama.  

Olivier loopt naar het kantoor van papa en start de computer op. Als Olivier speelzolder.com op heeft opgestart en de Halloween site erop staat roept hij mama, zodat ze kan kijken wat je ervoor nodig hebt.

Is even kijken zegt mama: “Een grote paprika die kan staan, een waxinelichtje, lepel en mes en een viltstift. We gaan zo toch boodschappen doen en dan mag je zelf een grote paprika uitkiezen die je wilt gaan gebruiken. Pak er dan ook één voor Martijn dan kan hij er ook één maken”.  

Als Olivier in de supermarkt loopt vraagt hij zich af welke kleur paprika hij zal nemen. In ieder geval wil hij niet dezelfde als Martijn. Voor Martijn kiest hij een gele en zelf neemt hij een rode. Allebei zijn ze heel groot en kunnen nog staan ook. Olivier kan bijna niet wachten tot ze thuis zijn om een Halloweenlampje te gaan maken. Mama moet eerst nog heel veel boodschappen doen voordat ze weer naar huis gaan.  

Thuis gekomen nemen ze eerst een broodje en gaat Tess een slaapje doen voordat mama samen met Martijn en Olivier de tafel leeg ruimen en alle spullen opzoeken. 

Van speelzolder.com heeft mama de beschrijving uit geprint zodat ze alles goed doen zoals het opgeschreven staat. “Even lezen hoe we dit moeten gaan doen”, zegt mama. Mama leest het goed door en legt aan Olivier en Martijn wat ze als eerste gaan doen.

“Het kapje van de paprika snij je eraf en dan mag je alles wat er in de paprika zit eruit scheppen”, verteld mama. De jongens snijden voorzichtig het kapje eraf, bij Olivier lukt het iets beter daarom helpt mama Martijn een beetje. “Als allebei de paprika’s leeg zijn van binnen mag je op de buitenkant ogen, neus en mond erop tekenen”, zegt mama. “Kleine ogen of grote?, vraagt Martijn. “Je mag grote ronde ogen maken, want die snijden we er dan straks weer uit”. Druk zijn Martijn en Olivier een gezichtje erop aan het maken. “Kijk mama bij Martijn zit niet alles goed”, zegt Olivier. “Het geeft niet, jij doet een gezichtje maken op jouw manier en Martijn doet het net weer iets anders”, antwoord mama. Mama geeft aan Olivier een mesje en voorzichtig snijdt hij ogen, neus en mond uit de paprika. Mama helpt Martijn met uitsnijden van de ogen, neus en mond. De ogen, neus en mond van Martijn zitten daadwerkelijk niet helemaal op de goede hoogte maar dat geeft helemaal niks. “Nu mag je het waxinelichtje erin doen, voordat je dit doet haal je eerst het lontje omhoog, zodat we die straks goed aan kunnen steken. Als het waxinelichtje er in staat zetten we het kapje erop en is de Halloweenlamp helemaal klaar”, vertel mama.

Als het kapje erop zit wil Olivier heel graag dat het lampje aan gaat. “Het is buiten nog veel te licht en nog lang geen Halloween. We zetten het Halloweenlampje op de schouw, als het dan Halloween is mag je hem pakken en aandoen. We gaan nu de spullen opruimen want straks gaan we eten en Tess is zo te horen ook wakker”, zegt mama tegen de jongens. 

Als de dag van Halloween aan gebroken is willen Martijn en Olivier ‘s morgens meteen het Halloweenlampje aan hebben. “Vanavond als het donker is gaan we de lampjes aandoen. We maken vanmiddag nog een paar lekkere hapjes. Als papa thuis is gaan we eerst eten en in bad dan gaan in de kamer de salontafel dekken en dan Halloween vieren. Voor Martijn en Olivier duurt dit veel te lang en gaan tot de tijd dat mama roept maar op zolder spelen. Op zolder staat een kist met verkleedkleding erin. “Zullen we mama eens laten schikken”, vraagt Martijn aan Olivier. “Schikken?”, vraagt Olivier. “Ja hier is een laken. Als we er allebei onder gaan lopen en dan spookgeluiden gaan maken en heel hard Boeeee roepen schrikt mama vast van ons”, legt Martijn zijn plan uit. Eigenlijk vindt Olivier dit wel een leuk grapje. Ze pakken het laken uit de verkleedkist. In de verkleed kist vinden ze nog een laken. Nu kunnen Olivier en Martijn allebei een spook zijn.

Zachtjes sluipen ze naar beneden en kijken waar mama is. Mama zit in de kamer Tess een fruithapje te geven. Zachtjes fluistert Olivier tegen Martijn: “Doe je laken maar over je hoofd en kom achter mij aan als we vlakbij mama zijn roepen we boee boeeee”. Martijn knikt naar hem dat hij het begrijpt.

Mama heeft niks in de gaten maar dan opeens verschijnen er twee spoken met boeee boeee geluiden en dan schrikt ze. “Wat gebeurt er. Wie zijn jullie?” vraagt mama aan de spoken. Spoken kunnen niet praten en daarom hoort mama alleen maar booeeee. Tess zit te kijken naar de spoken maar schrikt van de booee geluiden en ze begint te huilen. Mama pakt haar op en gelijk komen de jongens onder de lakens vandaan. Als mama Olivier en Martijn ziet vraagt ze “Waren jullie de spoken onder dat laken?” “Jaaa”, roepen de jongens in koor. Natuurlijk wist mama dit wel het was een grapje. 

Als papa ‘s avonds thuis is gekomen en iedereen klaar is voor de avond komen opa en oma ook nog. Olivier en Martijn mogen hun eigen Halloweenlampje aan doen en op de tafel neerzetten. Mama haalt uit de keuken de eigen gemaakt Halloween koekjes, worst (plakje worst met rozijnen gezichtje erin gestoken) en kaas en oranje limonade. Voor de grote mensen maakt ze koffie. Oma heeft nog bij de bakker een Halloweentaart gekocht waar iedereen een stukje van krijgt.  

Mama loopt naar de keuken toe als Olivier achter haar aan loopt. “Mag ik samen met Martijn opa en oma laten schikken. Net als wat we vanmiddag bij jou hebben gedaan?” vraagt hij. Mama knikt dat het goed is. Nadat Olivier Martijn geroepen heeft om samen boven op zolder de lakens te halen legt hij uit wat ze gaan. Martijn is wel in om spookje te spelen. Mama loopt achter de jongens aan naar boven en zegt dat ze buiten in de tuin voor de ramen als spookje mogen spelen. De gordijnen zitten niet dicht, dan kunnen papa, opa en oma wel heel erg goed schrikken. 

De jongens gaan naar buiten en doen het laken over het hoofd. Als ze voor de ramen staan komt net mama de kamer binnen en schrikt. “oooo kijk nu is wat er voor de ramen staan spoken”, roept ze. Papa zegt, “spoken bestaan niet”. “Kijk dan eens in de tuin daar zie ik echt spoken”. Papa, opa en oma kijken naar buiten en voor de ramen staan er twee spoken. Ze schrikken allemaal en Martijn en Olivier beginnen heel hard te lachen en komen onder de lakens vandaan. “Waren jullie het die onder de lakens zaten”, zegt opa. “Ja vanmiddag hebben we mama ook zo laten schrikken en van mama mochten we dit nu bij jullie doen”, legt Olivier uit als ze weer binnen zijn. 

Met zijn allen drinken ze nog iets en dan wordt het tijd dat de kinderen naar bed toe gaan. Het dagje Halloween is voorbij.

 

© Radna 2002 voor speelzolder.com

 

Zoeken

advertentie