Recepten, gerechten en koken

Recepten en koken

Momenteel zijn wij bezig Speelzolder up-to-date te maken en gaan we Speelzolder in een geheel nieuw jasje steken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de thema’s wel blijven bestaan, maar dat wij deze gaan aanpassen. Zo willen wij meer gaan doen met spelletjes, games, tekenen, kleuren, stempelen, Zentangles maken en nog veel meer.

Het kook thema zal ook als voorheen informatie geven over de alles wat te maken heeft met koken, gerechten, recepten, traktaties en andere eet ideeën. Filmpjes, spelletjes, kleurplaten, knutsels, verhalen, gedichten, moppen, weetjes en fabels. Ook dit jaar kun je volop terecht op Speelzolder voor al je kookideeën en recepten.

Geschiedenis van recepten

Oude recepten, bijvoorbeeld uit de Romeinse tijd of Middeleeuwen, bevatten vaak veel minder informatie, en waren vaak slechts een lijstje ingrediënten ter ondersteuning van het geheugen. Het eerste woord van deze recepten was meestal het Latijnse recipe, wat betekent “Men neme” of “Neem”. Daar is het moderne woord ‘recept’ van afgeleid. De eerste gepubliceerde recepten stammen uit het Babylonische tijdperk. Drie tabletten uit ongeveer 1600 v.chr. bevatten een serie recepten. Deze tabletten worden bewaard in de Yale-universiteit. Het tweede werk met recepten dat teruggevonden is, is gebaseerd op de kookkunst van de Romeinse kok Marcus Gavius Apicius, rond het begin van de jaartelling.

Keuken recepten: Wikipedia

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]