Kleuren, knutselen, spelletjes alles voor kinderen en ouders
Dutch English French German Italian Portuguese Spanish Swedish Turkish

SpeelZolder

advertentie

Socialmedia

Hyves Facebook Twitter SpeelZolder op - Hyves - Facebook en Twitter

Wie is er op de site?

We have 49 guests and no members online

User Rating:  / 4
PoorBest 

Waar is het Paasei

Paaseieren“Mama, morgen is het Pasen gaan we dan nog iets doen?”, wil Olivier weten. “Nou, dat weet ik nog niet. Had je iets in gedachten dan?”, vraagt mama. “Ik dacht misschien kunnen we weer iets met eieren doen. Ze beschilderen of verstoppen en dan mogen Martijn en Tess ze zoeken. Ik wil ze dan wel verstoppen,” antwoordt Olivier.

Olivier mag de eieren beschilderen en verstopt ze op een plek die zowel Tess als Martijn ze niet zullen vinden. “Mama, ik heb de eieren weggezet zodat ze niet te vinden zijn. Mag ik ze straks of morgen verstoppen in de tuin?”, wil hij nog weten.
“Denk dat we dit het beste morgen kunnen doen,” zegt mama.

Olivier ruimt zijn verf op en wast zijn handen om vervolgens naar de zolder te gaan waar Martijn met de lego aan het spelen is. Samen bouwen ze hele grote torens en hebben ze een hoop lol.

Paasochtend wil Olivier vroeg zijn bed uit. Hij hoort mama al beneden en loopt naar beneden. “Mam, mag ik nu de eieren verstoppen voor Tess en Martijn?”, vraagt hij. “Das goed jongen. Pak ze maar en daarna je jas nog even aan doen,” zegt mama. Hij loopt naar de garage waar hij de eieren te drogen had gelegd en wat blijkt…… ze zijn weg. “Mama, kom eens snel,” gilt hij. “Wat is er aan de hand?”, wil ze weten. “De eieren?? Ze zijn weg. Hoe kan dat nou. Ik heb ze echt hier neergezet zodat Tess of Martijn ze niet zouden vinden en ik ze vanmorgen kon verstoppen. Waar zijn ze nu mama?”, vraagt hij. “Ik weet het ook niet jongen. Weet je wel zeker dat je ze hier neer zijn gezet,” wil mama weten. Maar Olivier is ervan overtuigd dat hij ze daar neer heeft gezet. “Ik denk dat we dan maar even moeten wachten op papa. Die komt zo uit het ziekenhuis. Misschien heeft hij ze wel ergens anders neergezet,” zegt mama. Met een droevig gezicht gaat Olivier weer de keuken in en pakt een bolletje van de tafel om door te lopen naar binnen en even voor de televisie te gaan zitten. “Ik snap wel dat je verdrietig bent, maar ik heb echt niks gedaan. Kom maar even bij me zitten,” zegt mama.
Samen zitten ze op de bank, te wachten op papa.

“Hallo hier ben ik weer. Vrolijk Pasen,” roept papa. “Zo’n vrolijk Pasen is het niet hoor. Ik ben al de eieren kwijt die ik vrijdag geschilderd heb,” zegt Olivier boos. “Je hoeft daar echt niet boos om te worden. Waren dat die eieren die in de garage stonden,” wil papa weten. “Ja hoezo?”, vraagt hij. “Oh, die heb ik gisterenavond vast in de tuin verstopt. Ik dacht dat dat de bedoeling was,” zegt papa. “Nee, dat was het niet. Ik mocht van mama de eieren beschilderen en verstoppen voor Tess en Martijn,” antwoordt hij. “Ach, dat geeft toch niet. Nu kan ook jij de eieren zoeken en niet alleen Tess en Martijn,” zegt papa. Maar wat blijkt, voor Olivier is het niet zo leuk meer. Hij had zich zo verheugd op het eieren verstoppen en niet om de eieren te zoeken. Mama praat nog even met hem zodat hij toch mee gaat zoeken naar de eieren in de tuin.

Hij laat Martijn en Tess er heel veel vinden en hij heeft uiteindelijk maar drie eieren. Martijn vindt dit te ‘gek’, want nu wint hij is van zijn grote broer.

“Olivier, sorry dat ik de eieren heb verstopt. Laten we nu op een papier schrijven dat jij volgend jaar de eieren mag verstoppen en beschilderen,” zegt papa. Samen schrijven ze het op een groot wit vel en hangen het in de berging. “Zo kan je het goed zien, toch papa. Nu maak je geen foutje meer volgende keer met Pasen”, zegt Olivier. “Dat denk ik ook niet,” lacht papa.

Vrolijk Pasen allemaal!!

 

© Radna 2005 voor Speelzolder

Zoeken

advertentie